Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζητούν από φοιτητές να έρθουν στην εξεταστική με... ταμπλό

Λόγω έλλειψης χώρων, η διοίκηση του τμήματος Μαιευτικής του πρώην ΤΕΙ ζήτησε από τους εξεταζόμενους να έρθουν μαζί με ταμπλό στην εξεταστική.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τμηματος Μαιευτικής (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος όταν είδαν την ανακοίνωση σχετικά με την εγγραφή τους για τη συμμετοχή στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ούτε λίγο ούτε πολύ κλήθηκαν να προσέλθουν στην εξεταστική του τμήματός τους με... ένα ξύλινο ταμπλό προκειμένου να εναποθέσουν τα γραπτά τους αφού δεν υπάρχουν τραπεζάκια.

«ΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΑΚΑΜΠΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Α4», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στη Voria.gr η φοιτήτρια του τμήματος και μέλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Φιλαρέτη Αρκουδοχωρίτου «το παραπάνω περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη σχολή μας. Οι ελλείψεις είναι πολλές και μία από αυτές είναι η μη ύπαρξη αρκετών καθισμάτων με πτυσσόμενο τραπεζάκι ώστε να μπορούν να γράψουν οι φοιτητές».

Όπως τονίζει η φοιτήτρια, ο πολύπαθος χώρος του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που εντάχθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και δη το τμήμα Μαιευτικής, δεν διαθέτει τα γνωστά σε όλους αμφιθέατρα, πλην ενός, ώστε να γίνουν άνετα μαθήματα και εξετάσεις.

«Τα μαθήματα γίνονται σε μικρές αίθουσες, που στριμώχνονται εν μέσω πανδημίας 30 άτομα, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα και αίθουσες που υπάρχουν μόνο καθίσματα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τελετές ορκωμοσίας. Εκεί θα χρειαστεί να προσέλθουμε με ταμπλό ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι εξετάσεις», σημειώνει η Φιλαρέτη Αρκουδοχωρίτου.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Φοιητητών σε ανακοίνωσή του, καλεί το υπουργείο Παιδείας, πέραν του ζητήματος της υποχρηματοδότησης να πράξει τα αναγκαία ώστε οι χώροι του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να μην μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς λόγω της έλλειψης χώρων παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού φοιτητών στις αίθουσες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.