Skip to main content

Τι αναφέρεται στη δικογραφία της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού

Όλα ξεκίνησαν ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Τα όσα συνέβησαν ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, που οδήγησαν στον θάνατο του 17χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία, εκτυλίσσονται στη σχηματισθείσα από την ΕΛΑΣ δικογραφία.

Διαβάστε σχετικά:

Βοιωτία: «Είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο» λέει ο αδερφός του 17χρονου Ρομά

Βοιωτία: Πάγωσα όταν άκουσα τον κρότο, κατέθεσε ο αστυνομικός για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά

Η δικογραφία, που δημοσιεύει το newsit.gr, αναφέρει τα εξής:

«Στις 11/11/2023 και ώρα 23:45, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έλαβε χώρα θανάσιμος τραυματισμός 18χρονου Ρομά, όταν αυτός επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ειδικότερα στις 11/11/2923 ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε με αυτο, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικης Διευθύνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Και και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας.

Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκτούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο.

Ο θανάσιμα τραυματισθείς,μετεφέρθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».