Skip to main content

Το μήνυμα του Embryolab για την 25η Μαρτίου και η Επανάσταση της Επιστήμης

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μια χρονιά που η επιστήμη δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα των τελευταίων ετών.

Του Νίκου Χριστοφορίδη*

Επανάσταση για την αναπαραγωγική ιατρική, επανάσταση στη θεραπεία και αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Έτσι καταγράφεται πλέον στη συλλογική μας συνείδηση η πρώτη τεχνητή γονιμοποίηση που οδήγησε στη γέννηση του πρώτου παιδιού με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μία λαμπερή νίκη της επιστήμης, αποτέλεσμα πολυετούς και συστηματικής προσπάθειας, συνεργασίας, αλλά και αφοσίωσης σε έναν αγώνα για τη μετάδοση της ζωής. Εκεί που οι συνθήκες ήταν συχνά απαγορευτικές και η συμβατική ιατρική αντιμετώπιζε τα αδιέξοδα της, ήρθε η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης να αλλάξει ριζικά το σκηνικό της αντιμετώπισης της υπογονιμότητας και να χαρίσει χαμόγελα και ευτυχία σε ζευγάρια που έζησαν τη δυσκολία μίας εγκυμοσύνης και την προσπάθεια να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.

Σήμερα, η θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης συνεχίζει να εξελίσσεται σταθερά και με εντυπωσιακά βήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Η επανάσταση που ξεκίνησε με την πρώτη επιτυχημένη θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης άλλαξε σελίδα στην ιστορία της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Το μέλλον αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο.

Στην Ελλάδα, την 25η Μαρτίου 2021, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για την Ανεξαρτησία.  Μια χρονιά που η Επιστήμη δίνει το μεγαλύτερο αγώνα των τελευταίων ετών για όλη την ανθρωπότητα.

Το Embryolab, με σεβασμό στην Ιστορία και τον Άνθρωπο, τιμά την Επανάσταση που δίνει Ζωή!

Με περηφάνεια και αισιοδοξία

ΥποστηρίΖΟΥΜΕ τη γονιμότητα από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

Πάντα μέχρι τη Νίκη!

*Ο Νίκος Χριστοφορίδης είναι MD, MSc, FRCOG, Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Επιστημονικός & Κλινικός Διευθυντής της Embryolab, Συνιδρυτής της Embryolab_Academy