Skip to main content

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Με τη ΝΔ η Θεσσαλονίκη έχασε την ευκαιρία να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε μακέτες τα έργα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορές στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι επί της δικής του διακυβέρνησης η πόλη είχε την ευκαιρία να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια ως ηγέτιδα πόλη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, «μια πόλη που άρχιζε να αλλάζει πρόσωπο με μεγάλα έργα υποδομής και παρεμβάσεις που επί χρόνια είχανε βαλτώσει», όμως έχασε την ευκαιρία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τα τέλη του 2020, όμως η επέκτασή του προς τα βορειοδυτικά και προς το αεροδρόμιο «πάγωσε» τον Ιούλιο του 2019, ενώ το ίδιο συνέβη με τη σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση του ΟΛΘ, ενώ είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως και με το εμπορευματικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. «Το ίδιο συνέβη και με μια σειρά έργα που είχατε οραματιστεί και είχαμε ξεκινήσει να υλοποιούμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τη Σιδηροδρομική Εγνατία, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Φιλύρου, την απόδοση του στρατοπέδου Κόδρα, μετά από αυτή του Παύλου Μελά, τον Δυτικό Προαστιακό, τα 350 καινούργια λεωφορεία, τα βιομηχανικά πάρκα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Έργα που έμειναν τρία χρόνια στις μακέτες για να εξαγγελθούν εκ νέου, ως προϊόν και αυτά υποκλοπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, πάντως, πως η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, τέσσερα χρόνια μετά «είναι μια αγνώριστη χώρα για τους κατοίκους της».