Skip to main content

Βεργούλης: Ατυχής η πρόσκληση Παπαγεωργόπουλου-Δεν το γνώριζα

Άγνοια δηλώνει με τη σειρά του ο δικηγόρος που συμμετείχε στην εκπομπή της TV100 σχετικά με την παρουσία του πρώην δημάρχου

«Τουλάχιστον ατυχή», χαρακτηρίζει την παρουσία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στην αποψινή εκπομπή «De Profundis» στην TV100 με δήλωση του προς την Voria.gr ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης, που όπως λέει δεν γνώριζε την παρουσία του πρώτου στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Είχαν προηγηθεί οι δύο δηλώσεις (δείτε εδώ και εδώ) του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου που επίσης επισήμανε πως δεν γνώριζε την παρουσία Παπαγεωργόπουλου στην εν λόγω εκπομπή , ενώ έχουν προκληθεί και αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Σπύρο Βούγια μάλιστα να ζητά τη ματαίωση μετάδοσης της εκπομπής

Ο κ. Βεργούλης, που εμφανίζεται και αυτός στην εν λόγω εκπομπή με θέμα την Δικαιοσύνη, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις επισημαίνει ότι όταν πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο εκφράζοντας τις θέσεις του για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο πρώην δήμαρχος, ενώ αναφέρει ότι με αρθογραφία του το 2014 στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» είχε εκφράσει δημοσίως τη θέση του για την εν λόγω υπόθεση (δείτε εδώ).

«ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ότι υπήρχε ενδεχόμενο να προσκληθεί ο τέως δήμαρχος, πολλώ δε μάλλον, να συνδεθεί η συνέντευξή μου με την υπόθεση του τέως δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου», λέει ο κ. Βεργούλης.

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Βεργούλη:

«Είχα προσκληθεί σε προγενέστερο χρόνο από την δημοσιογράφο της TV100, Μαρία Αναγνωστίδου για να καταθέσω την άποψή μου για τη Δικαοσύνη, σε γενικό πλαίσιο και όχι για συγκεκριμένη υπόθεση και δη του τέως δημάρχου. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ότι υπήρχε ενδεχόμενο να προσκληθεί ο τέως δήμαρχος, πολλώ δε μάλλον, να συνδεθεί η συνέντευξή μου με την υπόθεση του τέως δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου. Ήδη όταν πληροφορήθηκα το γεγονός αυτό απέστειλα email στην δημοσιογράφο, εκφράζοντας τη θέση μου για την υπόθεση αυτή, για την οποία είχα εκφρασθεί και δη δημόσια και εγγράφως στις 27-07-2014 με άρθρο μου στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", το οποίο άρθρο σας το αποστέλλω με το παρόν email, ως συνημμένο.

Σε κάθε περίπτωση ο κάθε πολίτης δικαιούται να έχει άποψη για τη Δικαιοσύνη, για αυτό και εξάλλου οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων είναι δημόσιες. Εν προκειμένω η πρόσκληση του τέως δημάρχου για συνέντευξη, η οποία παρουσιάζεται σε συνδυασμό με άλλες συνεντεύξεις νομικών με θέμα τη Δικαιοσύνη (οι οποίοι δεν είχαμε πληροφορηθεί για την πρόσκληση του τέως δημάρχου και την προβολή της συνέντευξής του σε κοινή εκπομπή) είναι τουλάχιστον ατυχής. Όλοι κρινόμαστε και μάλιστα αυστηρά, μάλιστα δε αυστηρότερα όσοι ασχολούνται με τα κοινά».