Skip to main content

Βερνίκος: Όσοι έφτυναν τους Κινέζους, σήμερα τους γλείφουν

«Όσοι έφτυναν τους Κινέζους επενδυτές σήμερα τους γλείφουν» είπε αφοπλιστικά ο πρόεδρος επί τιμή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

«Η συνεργασία των λιμανιών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δίκτυο, το οποίο θα προσέφερε καλύτερη εξυπηρέτηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από ότι ο Πειραιάς». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρόεδρο επί τιμή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Βερνίκο, ο οποίος από το βήμα του 7oυ Export Summit του ΣΕΒΕ, τόνισε πως η Καβάλα μπορεί να αποδειχθεί ελκυστική επενδυτικά για τους Κινέζους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Νέα Καρβάλη υπάρχει έκταση περίπου 3.000 τ.μ., την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν για τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου.

Ερωτηθείς για το αν τον φοβίζουν οι επενδύσεις των Κινέζων ο κ. Βερνίκος απάντησε αφοπλιστικά «δεν με απασχολούν οι κινεζικές επενδύσεις, τα δολάρια από όπου και αν προέρχονται είναι πράσινα. Εγώ είμαι Έλληνας και η χώρα μου περνά δύσκολες εποχές. Χαίρομαι για τις επενδύσεις».

Αγκάθι σύμφωνα με τον κ. Βερνίκο «αποτελεί η ιδεοληψία στελεχών του κόμματος που  κυβερνά την Ελλάδα και, όλων όσοι έφτυναν τους Κινέζους, αλλά σήμερα τους γλείφουν».

Ο κ. Βερνίκος, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα από το management της Cosco στον ΟΛΠ, ενώ χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της δικής του εταιρείας, της Vernicos Tugs για να τονίσει ότι η είσοδος ξένων επενδυτών συμβάλλει στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Βερνίκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στη μακρά παρουσία  της εταιρείας του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με ρυμουλκά, πριν ακόμη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.