Skip to main content

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος κινητικότητας στο δημόσιο για το 2018

Συνολικά εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κινητικότητα 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση. Οι περισσότερες θέσεις είναι από το υπ. Εργασίας.

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή του πρώτου κύκλου κινητικότητας για το 2018 με την ανάρτηση των συνολικά 1.117 προσφερόμενων θέσεων προς μετάταξη και απόσπαση, που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προς τους φορείς υποδοχής λήγει σε 15 ημέρες, δηλαδή στις 5 Μαΐου.

Το σύνολο των θέσεων των φορέων ανά κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα / σχέση εργασίας, κλάδο/ειδικότητα, που θα καλυφθούν με μετάταξη ή απόσπαση, η κατανομή αυτών ανά οργανική μονάδα, η έδρα αυτής, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου - Απογραφή (apografi.gov.gr) στην ηλεκτρονική διαδρομή: apografi.gov.gr -> Ε.Σ.Κ Κινητικότητα -> 1ος Κύκλος Κινητικότητας 2018, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (https://apografi.gov.gr/index.php/esk/2-uncategorised/127-1oς-κύκλος-κινητικότητας-2018.html).

Συνολικά εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κινητικότητα 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση. Οι περισσότερες θέσεις προς μετάταξη (274) προσφέρονται από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά 335 θέσεις υπαλλήλων ζητεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εκ των οποίων οι 148 για μετάταξη και οι 187 για απόσπαση. Σαράντα οκτώ μετατάξεις ζητεί το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, 39 το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, 38 το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, 30 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), 53 θέσεις για απόσπαση και 25 για μετάταξη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 28 θέσεις για μετάταξη και ισάριθμες για απόσπαση το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) κ.λπ.

Σε αυτόν τον κύκλο συμμετέχουν για πρώτη φορά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τους δήμους Κέρκυρας (43 μετατάξεις), Ήλιδας (20 μετατάξεις), Τεμπών (6 μετατάξεις) και Αμύνταιου (3 αποσπάσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να ανατρέξουν στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα, την ηλεκτρονική εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Οι εν λόγω θέσεις θα καλυφθούν από μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ, καθώς και των ΝΠΙΔ, εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.