Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 150 εκδότες σε 80-90 εκθετήρια. Παρότι δεν θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις βιβλίων.

Την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ξεκινάει για 39η χρονιά το καθιερωμένο πια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, «οι εκδότες τόλμησαν», καθώς πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ακυρώνονται.

«Ξεκινούμε με δυο εβδομάδες καθυστέρηση, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεργαστούμε περισσότερο με τους εκδότες και να κάνουμε καλύτερη παρουσίαση του Φεστιβάλ», συμπλήρωσε λέγοντας πως στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 150 εκδότες σε 80-90 εκθετήρια, μεταξύ των οποίων όμως θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Παρότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις, θα γίνουν οι παρουσιάσεις των νέων βιβλίων από τους συγγραφείς που θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τα νέα τους βιβλία εντός των εκθετηρίων.

Παράλληλα καθώς φέτος το Φεστιβάλ τιμάει τον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Μανώλη Αναγνωστάκη, θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, στις 18.30, προσβάσιμη σε όλους, όπου Έλληνες και ξένοι άνθρωποι των γραμμάτων θα διαβάσουν το αγαπημένο τους ποίημα από τον Μανώλη Αναγνωστάκη και θα αναλύσουν τι σημαίνει για αυτούς. Για να συμμετέχει κάποιος στη συζήτηση αρκεί να κατεβάσει δωρέαν την πλατφόρμα Jitsi και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://meet.jit.si/Festival2020.Anagnostakis.

Τέλος, θα «τρέξει» φέτος για πρώτη φορά και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας.

Για την ασφάλεια του κόσμου, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε στα εκθετήρια να υπάρχουν απολυμαντικά και πρόβλεψη για αποφυγή φαινομένων συνωστισμού. 

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τέσσερις ώρες, από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ