Skip to main content

Οπισθοχώρηση Ξυδάκη: Ατυχές το παράδειγμά μου για τη δραχμή

Αυτό που διατύπωσα είναι αν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά μετά από επτά χρόνια πόνου για μία εθνική συνεννόηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

«Ίσως και να έδωσα ένα ατυχές παράδειγμα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε ύστερα από δηλώσεις του για τη δραχμή.

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε «τυχαία» την αναφορά του σε εθνικό νόμισμα, ενώ επεσήμανε ότι «αυτό που διατύπωσα είναι αν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά μετά από επτά χρόνια πόνου για μία εθνική συνεννόηση».

«Δεν άνοιξα κανένα θέμα για δραχμή, γιατί να το κλείσω;», διερωτήθηκε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινές τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο κ. Ξυδάκης είχε ταχθεί υπέρ της συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της δραχμής.

Αργότερα, και κάτω από σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ανασκεύασε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως ποτέ δεν υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή.