Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΣΙΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ HUB ΤΗΣ CISCO

Νιώθουμε δικαιωμένοι με την παρουσία της Cisco γιατί βάλαμε τα θεμέλια για να αποκτήσουμε ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες, είπε ο δήμαρχος.

«Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που δημιουργήσαμε λειτούργησε σαν καταλύτης, αφού ακολούθησε έκτοτε μια έκρηξη αφίξεων τεχνολογικών κολοσσών που μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε ευρωπαϊκή νησίδα καινοτομίας».

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: 15 καινοτόμα έργα σε δύο χρόνια έτρεξε το hub της Cisco παρά την πανδημία

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση απολογισμού για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη και στο εμβληματικό κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

«Με την παρουσία της Cisco στη Θεσσαλονίκη νιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί βάλαμε τα θεμέλια, για να αποκτήσουν η πόλη και οι πολίτες ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας παρουσίασε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στα εξής:

-42 ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχονται πλέον σε κατοίκους και επιχειρηματίες της πόλης μέσα από τον κόμβο παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης

-Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις έχουν διεκπεραιωθεί μέσα από το νέο σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπηρεσίες δημοτολογίου και έκδοσης βεβαιώσεων ΤΑΠ

-Πραγματοποιήθηκαν 20.000 ηλεκτρονικά ραντεβού για εξυπηρέτηση στις διοικητικές υπηρεσίες σε μόλις δύο χρόνια

-Η εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου» προσέλκυσε περισσότερα από 23.000 αιτήματα πολιτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ