Skip to main content

Θεσσαλονίκη - ΠΟΕΔΗΝ: «Να επιστρέψουν οι 7.000 υγειονομικοί που είναι σε αναστολή»

Την ανάγκη επιστροφής των 7.000 υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

Συγκέντρωση έξω από τον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτήρισαν, συνθήκες εργασίας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο ήδη τεράστιος φόρτος εργασίας αυξήθηκε μετά τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Στέφανο Χατζηλιάδη, να δηλώνει ότι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους με δύο rapid test, όπως ισχύει και σε άλλους εργασιακούς χώρους. «Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους υγειονομικούς», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα οργανικά κενά στα νοσοκομεία.

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Χατζηλιάδης ανέφερε πως ήδη είναι κατειλημμένες οι 39 κλίνες της παθολογικής κλινικής που διατέθηκε για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και οι οχτώ διαθέσιμες ΜΕΘ covid.

Την ανάγκη επιστροφής των 7.000 υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η διοικητική υπάλληλος στον Παλαμά που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού τέθηκε σε αργία και λαμβάνει το 50% του μισθού της, ενώ όσοι είναι σε αναστολή δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ. «Αντιδρούμε στα μέτρα της κυβέρνησης», είπε αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την παράταση της αναστολής εργασίας που είχε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Εργαζόμενοι σε αναστολή, εξάλλου, διαμαρτυρήθηκαν γιατί το νοσοκομείο δεν δέχεται να τους κάνει rapid test.