Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από τη συνεχιζόμενη διασπορά του κορωνοϊού στο Χαρίσειο

Στο γηροκομείο διαγνώστηκαν άλλα έξι θετικά κρούσματα, όλοι τους γηροκομούμενοι - Εντείνεται η ανησυχία για τους λόγους της συνεχιζόμενης διασποράς

Συνεχίζεται η διασπορά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, μεταξύ των ηλικιωμένων οι οποίοι φιλοξενούνται στο Χαρίσειο γηροκομείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, τις οποίες επιβεβαιώνει με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πριν από λίγο το ίδρυμα, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ελέγχου που έγινε χθες, από το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με μοριακά τεστ (PCR), διαγνώστηκαν άλλα έξι θετικά κρούσματα, όλοι τους γηροκομούμενοι, ενώ τα τεστ στους εργαζόμενους ήταν όλα αρνητικά.

Από τους έξι που διαγνώστηκαν θετικοί, οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν εμβολιαστεί και σύμφωνα με το Χαρίσειο, είχαν αναπτύξει και αντισώματα. Έτσι ο συνολικός αριθμός όσων έχουν διαγνωστεί με νόσο covid-19, μεταξύ των γηροκομούμενων ανήλθε πλέον στους είκοσι καθώς, σε προηγούμενους ελέγχους είχαν εντοπιστεί άλλα 14 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα από όσους διαγνώστηκαν θετικοί, νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης και η κατάστασή τους είναι σχετικά καλή. Μάλιστα, σύμφωνα με το Χαρίσειο, ορισμένοι απ' αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο και έχουν μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ειδική πτέρυγα covid-19 εντός του γηροκομείου.

Τα νέα κρούσματα, εντείνουν τις ανησυχίες σχετικά με τους λόγους της συνεχιζόμενης διασποράς του ιού εντός του ιδρύματος. Η διοίκηση του γηροκομείου επισημαίνει στις τελευταίες ανακοινώσεις της ότι λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ότι όσοι νοσούν και δεν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έχουν απομονωθεί στην ειδική πτέρυγα εντός του γηροκομείου, ότι τα τεστ όλων των εργαζομένων είναι αρνητικά, ωστόσο, η διασπορά του ιού συνεχίζεται. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι μεταξύ των κρουσμάτων, σύμφωνα με το Χαρίσειο, είναι και ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί και είχαν αναπτύξει αντισώματα.

Υπενθυμίζεται ότι, στο μεταξύ, μετά τα δημοσιεύματα της Voria.gr υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας η οποία διέταξε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνά, μεταξύ άλλων και τις αιτίες οι οποίες προκάλεσαν τη διασπορά του ιού εντός του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη πριν από λίγες ημέρες στο Χαρίσειο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση. Παράλληλα, έχουν κληθεί από την αρμόδια Εισαγγελία και στελέχη της διοίκησης τα οποία πρόκειται μέσα στις προσεχείς ημέρες να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα.