Skip to main content

Χαρίσειο: Παραδέχεται τον θάνατο ηλικιωμένης μετά την αποκάλυψη της Voria.gr

Η διοίκηση του Χαρίσειου γηροκομείου επιχειρεί να δικαιολογήσει το γεγονός της απόκρυψης του θανάτου της γηροκομούμενης από κορωνοϊό

Επιβεβαίωσε πλήρως την αποκάλυψη της Voria.gr η διοίκηση του Χαρίσειου γηροκομείου, σχετικά με το θάνατο γηροκομούμενης η οποία είχε προσβληθεί από covid-19, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πριν από λίγο. Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση την οποία αναγκάστηκε να εκδώσει σήμερα το Ίδρυμα καθώς στην πρώτη η οποία δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι, δεν υπήρχε καμία αναφορά στο θάνατο της ηλικιωμένης.

Διαβάστε ακόμη: Χαρίσειο: Το γηροκομείο απέκρυψε μία νεκρή από covid που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Μάλιστα, στη νεότερη ανακοίνωση, η διοίκηση του Ιδρύματος επιχειρεί να δικαιολογήσει το γεγονός της απόκρυψης του θανάτου της γηροκομούμενης, αναφέροντας ότι για την απώλειά της "ενημερώθηκε από το νοσοκομείο σήμερα αργά το μεσημέρι". Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Voria.gr, ο θάνατος επήλθε νωρίς τα ξημερώματα και η διεύθυνση του Χαρίσειου γνώριζε για τον θάνατο από νωρίς το πρωί καθώς είχε ενημερωθεί σχετικά από πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης. Στην ανακοίνωσή του το Χαρίσειο αναφέρει επίσης ότι η θανούσα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της covid-19 έπειτα από έγγραφο αίτημα του γιου της.

Η ανακοίνωση του γηροκομείου έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της γηροκομούμενης που απεβίωσε σήμερα στο ΑΧΕΓΙΑ, σε ηλικία 85 ετών. Η γηροκομούμενη διαγνώσθηκε θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ΕΟΔΥ. στο 'Ιδρυμα την 2α Μαρτίου 2021. Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπευθύνου ιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος. Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα, διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ. Εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι του θανάτου της, σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ. Για το θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία) ενημερώθηκε το Χαρίσειο από το νοσοκομείο σήμερα αργά το μεσημέρι. Υπογραμμίζεται ότι οι ανακοινώσεις του Χαρισείου Γηροκομείου βασίζονται πάντοτε σε επίσημα στοιχεία».