Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΦΕΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΦΑ

Η Ομοσπονδία ζητεί η καταληκτική ημερομηνία να οριστεί εφεξής στις 31 Αυγούστου ή να συνδεθεί με την ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων.

Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων καταθέτει μέσω επιστολής προς τον αρμόδιο υπουργό και τους αρμόδιους φορείς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Όπως αναφέρουν σχετικά, τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας έχουν επιφέρει δυσκολίες τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς και ζητούν εφεξής η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων να είναι η 31η Αυγούστου, οπότε και θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων ή εναλλακτικά να συνδεθεί με την καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΦΕΕ:

Προς

τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση

Γενική Διευθύντρια Φορολογικής Διοίκησης
κα Βασιλική Ηλιοπούλου

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της Α.Α.Δ.Ε.
κα Μενούνου Μαρία
    
Αθήνα, 12 Μαΐου 2021
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 198

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ)

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ και κ. Διοικητά,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3091/2002, μέχρι τις 20 Μαΐου ορίζεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ).

Είναι γνωστές οι δυσκολίες που εμποδίζουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς να ανταποκρίνονται εμπρόθεσμα στις δηλωτικές υποχρεώσεις. Και τούτο διότι διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους των τελευταίων ετών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Στα πλαίσια του εποικοδομητικού δίαυλου επικοινωνίας θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία, λόγω της πληθώρας δηλωτικών υποχρεώσεων που μεσολαβούν μέχρι και το μήνα Αύγουστο, οι οποίες έχουν να κάνουν με όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ζητάμε να ορισθεί από φέτος και εφεξής η 31η Αυγούστου, διότι μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Εναλλακτικά θα μπορούσε να συνδεθεί με την καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ