Skip to main content

Έκρηξη σε εργοστάσιο βιομάζας στα Γρεβενά-Ένας πολυτραυματίας, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρό ατύχημα σε εργοστάσιο βιομάζας στα Γρεβενά - Ένας 28χρονος τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Έκρηξη σε εργοστάσιο βιομάζας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας και παρασκευής βιομάζας Alfa Wood που βρίσκεται στην περιοχή Μαυραναίοι Γρεβενών εξερράγη λέβητας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έκρηξη σημειώθηκε σε μηχάνημα που μετατρέπει λάδι σε ατμό. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά μικρής έκτασης σε δεξαμενή του εργοστασίου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας 28χρονος εργαζόμενος, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είναι πολυτραυματίας και αποφασίστηκε να διακομιστεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εγκαυμάτων.

Ο 28χρονος εργάζεται στο τμήμα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του εργοστασίου. Την συγκεκριμένη στιγμή, ο ίδιος καθώς και ένας ακόμη, εργαζόμενος ιταλικής υπηκοότητας, εκτελούσαν εργασίες συντήρησης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι και επιχειρούν να σβήσουν φωτιά σε δεξαμένη καθώς και δύο ασθενοφόρα και όχημα της ΔΕΔΔΗΕ.