Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Η υφυπουργός εργασίας μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδική προστασία αλλά και για τον λόγοπου δεν άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί.

Για τις βασικές μεταρρυθμίσεις στην παιδική προστασία, αλλά και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία», ανέφερε αρχικά η κ. Μιχαηλίδου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Επίσης, σχετικά με την παιδική προστασία, «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».

Ερωτηθείσα για το μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της Επιτροπής. «Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, μα η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή», σχολίασε και εξήγησε το σκεπτικό των Λοιμωξιολόγων σχετικά με το ότι, «οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών».

«Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε τεστ. Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων», είπε και σημείωσε πως οι δύο αυτές εβδομάδες είναι ώστε, «να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο ιός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ