Skip to main content

Μητσοτάκης: Αίτημα δεκαετιών το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά για το κοινό καλό, είπε ο πρωθυπουργός.

Στη δημιουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κύρωση αφορά την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού τεσσάρων τομογράφων σε ισάριθμα περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά και την πολύ σημαντική προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχος για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό επρόκειτο για «κάτι το οποίο έλειπε από την πόλη, από την περιοχή. Υπήρξε διαχρονικό αίτημα δεκαετιών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά για το κοινό καλό. Είναι και ένα χειροπιαστό παράδειγμα, βέβαια, ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για ένα νέο Ε.Σ.Υ. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε όλα τα μέτωπα».