Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Πατέρας 14χρονης: Έκανε την επέμβαση για να γλυτώσει το μπούλινγκ

Έκκληση απηύθηνε ο πατήρ Βησσαρίων Καντούνης στους γονείς: «Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια σε όσα έχουν παχυσαρκία»

Τα παραπανίσια κιλά που είχε η 14χρονη στην Επανομή Θεσσαλονίκης και το μπούλινγκ που φέρεται να δεχόταν γι' αυτά, οδήγησαν την ίδια και την οικογένειά της στην απόφαση να παρέμβει χειρουργικά στο σώμα της, τοποθετώντας γαστρικό δακτύλιο, προκειμένου να χάσει βάρος. Ο πατέρας της 14χρονης, πατήρ Βησσαρίων Καντούνης σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος φαίνεται να νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τον θάνατο της κόρης του, ραγίζοντας καρδιές.

«Το παιδί μου έφυγε άδικα. Το σκότωσε ο γιατρός…λάθος;;; Αλλά το σκότωσε! Απευθύνομαι σε εσάς τους γονείς: όσοι έχετε παιδιά, πείτε τους να έχουν ευγένεια στα παιδιά που έχουν παχυσαρκία. Διαφορετικά η βουλιμία γίνεται πιο έντονη και ξεφεύγει το πράγμα και ο γονέας πάνω στην απόγνωσή του μπορεί να βρει τον λάθος τρόπο για να βοηθήσει το παιδί του. Κάντε προσευχούλα για εμάς να αντέξουμε και για τη Γωγώ», αναφέρει ο ιερέας.

 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Open, ο πατέρας του παιδιού, λίγες ημέρες αφότου η άτυχη μαθήτρια έχασε τη ζωή της, ζητά να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται. Όπως εξηγεί, είχε πει στους γιατρούς ότι το παιδί πονούσε και του έλεγαν να πάρει παυσίπονο. Το παιδί ήθελε να χάσει βάρος για να σταματήσει να δέχεται αρνητικά σχόλια από τους συμμαθητές του. Ο ίδιος όπως δηλώνεις θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας μήνυση.

«Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει, και να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying» δήλωσε ο πάτερ Βησσαρίων, για τον άδικο χαμό της 14χρονης κόρης του, που σύμφωνα με την καταγγελία, έχασε την ζωή της από ιατρικό λάθος.

«Μπαμπά μου θα πάρω μαγιό και θα πάω επιτέλους στην θάλασσα για μπάνιο χωρίς να γίνομαι στόχος για τους γύρω μου» ήταν τα λόγια της Γωγούς στον πατέρα της, λίγες ημέρες πριν υποβληθεί στη μοιραία χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, ο γιατρός τοποθέτησε λάθος τον δακτύλιο, με αποτέλεσμα το 14χρονο κοριτσάκι να περάσει δύο ημέρες με σπαρακτικούς πόνους, χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή.

Η εξόδιος ακολουθία της 14χρονης θα γίνει την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 16.00μμ.