Skip to main content

Συγκέντρωση στη Νέα Παραλία για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου (vid)

Το απόγευμα της Κυριακής πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία

«Εμείς μένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας τα αρχαία μένουν αμετακίνητα στη θέση τους», δηλώνουν πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο γλυπτό Ομπρέλες στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ομπρέλες στα χέρια τους και πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν: «Έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου».

Η συγκέντρωση-μουσικόχορευτικό δρώμενο ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και την πλαισίωσαν εκτός από τους διαμαρτυρόμενους, Street Style χορευτές της Θεσσαλονίκης, οι εθελοντές του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», animonautes κινηματογραφιστές και οι σκηνοθέτες, Χάρης Πεχλιβανίδης και Γιώργος Σκανδαλάρης.

«Είμαστε εδώ για να σωθούν τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου, να μην τεμαχιστούν και να μην αποσπάστουν. Η απόσπαση σημαίνει ότι θα καταστραφούν, θα καθυστερήσει το μετρό και θα κοστίσει πολύ περισσότερο», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Νανά Δρίζη στη Voria.gr.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και τονίσε σχετικά: «Eίμαστε όλοι σήμερα εδώ ως πολίτες της Θεσσαλονίκης. Έχουμε μια φωνή. Να μείνουν αμετακίνητα τα αρχαία στη Βενιζέλου. Θα μπορούσαμε να έχουμε μετρό και τα αρχαία αμετακίνητα. Χρειαζόμαστε μια απόλυτη σύνδεση με τη ιστορία της πολης και τη Βυζαντινή που δεν αξίζει να την καταστρέψουμε».