Skip to main content

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Μετατρέπει για 9 ημέρες το Α' ΚΑΠΗ Ευόσμου σε κέντρο αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Παπανικολάου» από το Σάββατο 27/11 έως την Κυριακή 5/12 στο Α' ΚΑΠΗ Ευόσμου

Συνεχίζει τις πολυήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, σε μια περίοδο που τα αποθέματα σε αίμα μειώνονται εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Παπανικολάου» από το Σάββατο 27/11 έως την Κυριακή 5/12 στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη), το οποίο για λίγες ημέρες θα μετατραπεί σε κέντρο αιμοδοσίας, επαναλαμβάνοντας για τέταρτη φορά την πρωτοβουλία.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και αποτελεί πράξη ύψιστης αλληλεγγύης. Η ανάγκη για αίμα είναι αέναη», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις προηγούμενες δράσεις ήταν συγκινητική και καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, για να μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει».

Σημειώνεται ότι αίμα στη συγκεκριμένη αιμοδοσία μπορούν να δώσουν είτε όσοι επιθυμούν απλά να αιμοδοτήσουν, είτε όσοι θέλουν να αιμοδοτήσουν για συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο το οποίο βρίσκεται σε άμεση ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, είτε για πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, είτε για να το καταθέσουν στην τράπεζα αίματος στην οποία ανήκουν ως εθελοντές αιμοδότες.  

Οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, όπως και ότι σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Τα ωράρια αιμοληψιών είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00-19:00 και Σάββατο–Κυριακή: 08:30-14:00