Skip to main content

Βρέθηκε λύση για την έλλειψη πόρων διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου

Με απόφαση της γ.γ. μεταναστευτικής πολιτικής εκταμιεύθηκε η 3η δόση της προκαταβολής για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης πόρων στην Υπηρεσία Ασύλου για την πληρωμή των διερμηνέων δόθηκε από τον γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη με την εκταμίευση της 3ης δόσης προκαταβολής για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στην εν λόγω  Υπηρεσία.

Την απόφαση χαιρετίζει η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση που ανέδειξε το θέμα και τονίζει πως «έχοντας ισχυρό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ευάλωτο πληθυσμό των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, συνέχισε να προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της στην Υπηρεσία Ασύλου παρά την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τις αρμόδιες υπηρεσίες εγγράφως και προφορικά από τον Οκτώβριο του 2020 σχετικά με την προαναφερθείσα οικονομική εκκρεμότητα».

«Χαιρόμαστε που το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναγνωρίζοντας τον νευραλγικό ρόλο που έχει η διερμηνεία  στην απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, κινητοποιήθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Η ΜΕΤΑδραση έχει ήδη αποστείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την εκταμίευση της Γ’ δόσης προκαταβολής. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα αποσταλούν από την ΜΕΤΑδραση εντός της ημέρας επιπλέον έγγραφα που ζητήθηκαν για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου μετά από χθεσινή επικοινωνία. Ελπίζουμε ότι πλέον θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η εκταμίευση και καταβολή των οφειλομένων στην ΜΕΤΑδραση», καταλήγει η ανακοίνωση.