Skip to main content

Ζέρβας: Και αρχαία και μετρό - Και σύντομα και οικονομικά

Οι επαγγελματίες ευαίσθητοι που δεν πίστευαν ποτέ στο μετρό, βρίσκουν κάθε διάφορες προφάσεις, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη στάση του στο θέμα του μετρό έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας (δείτε εδώ).

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, στη δευτερολογία του, ο κ. Ζέρβας επανέλαβε τη θέση του και αρχαία και μετρό, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι αυτό θα πρέπεινα να γίνει «σύντομα και οικονομικά».

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος στην αίθουσα και στην πόλη που να ασχολήθηκε τόσο πολύ με αυτό το θέμα όσο εγώ», ανέφερε ο δήμαρχος. Όπως είπε, «τα λάθη προκύπτουν από άγνοια και αν από κάποιους υπάρχει στρέβλωση τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα και το πληρώνει η πόλη».

Απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης Νοτοπούλου που είχε χαρακτηρίσει Έλγιν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αρπάζει τα αρχαία, τόνισε: «Έχουν ακουστεί τόσα πολλά και δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι ότι απόσπαση και επανατοποθέτηση τα αρχαία θα επιστρέψουν εκεί που ήταν. Κάποιοι μίλησαν για Έλγιν. Αυτοί που κάνουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, δεν ξέρω αν το 2013 ήξεραν που ήταν ο σταθμός Βενιζέλου και πόσο είχαν ασχοληθεί με το έργο. Εδώ δεν είναι Βουλή, εδώ φροντίζουμε για το καλό της πόλης».

Επανέλαβε ότι προοπτική της πόλης είναι το μετρό, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι δεν χρειάζεται μετρό αλλά το τραμ. «Αυτοί είναι οι επαγγελματίες ευαίσθητοι που δεν πίστευαν ποτέ στο μετρό, απλώς κάθε φορά βρίσκουν διάφορες προφάσεις. Στο παρελθόν δεν ήθελαν τη Νέα Παραλία, τον περιφερειακό», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.  

Ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύντομα μια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων: κυβερνητικών, Αττικό Μετρό, εργολάβου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

«Θα γίνει μια διεξοδική συζήτηση για να έχουμε και αρχαία και μετρό. Και σύντομα και οικονομικά, και χωρίς κλειστά μαγαζιά. Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα δούμε ποιες είναι οι προοπτικές για το μετρό αλλά από υπεύθυνα χείλη», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.