Skip to main content

Αηδονόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καν Συμφωνία

Δήλωσε ότι είναι «κάθετα αντίθετος στην λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία, όπως ανέφερε, δεν είναι καν Συμφωνία, αλλά ένα απλό Προσύμφωνο»

Στην εκδήλωση «Το νομικό πλαίσιο της ακύρωσης της '΄Συμφωνίας'' των Πρεσπών», στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών», παρέστη ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Ερωτηθείς κατά την προσέλευσή του από δημοσιογράφο για τις φερομενες δηλώσεις Ζαεφ περί Μακεδονικής γλώσσας και σχετικά με τη θέση του για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Αηδονόπουλος δήλωσε:

«Έχω διακήρύξει από μήνες ότι η γειτονική χώρα αποτελεί ένα τεχνητό μόρφωμα κι ένα συνοθύλευμα λαών, αποτελούμενο από ελάχιστους Σλάβους, πολλούς Βουλγάρους, Ρομά,Τουρκογενεις και Αλβανούς, που προσπαθεί επί δεκαετίες να αποκτήσει συνεκτικό δεσμό από την καπηλεία του ονόματος και της Ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας».

Δήλωσε ότι είναι «κάθετα αντίθετος στην λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία, όπως ανέφερε, δεν είναι καν Συμφωνία, αλλά ένα απλό Προσύμφωνο, χωρίς εξουσιοδότηση Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο προχωρησε ο κ. Τσίπρας για να δημιουργήσει πόλωση στο εσωτερικό της Ελλάδας, καθώς κάτι τέτοιο τον συμφέρει πολιτικά».

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «τα συλλαλητήρια δεν είναι ντροπή». «Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να βγαίνει και να διαδηλώνει. Εφιστώ πάντως την προσοχή των συμπολιτών μας, να μην παρασύρονται και να μην ενσωματωνονται παρά τη θέλησή τους σε ενέργειες και στοχεύσεις που εκπορεύονται από ομάδες με ακραίες ιδεολογικά πεποιθήσεις και καθόλου ανιδιοτελή κίνητρα», τόνισε.