Skip to main content

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση Μπουτάρη

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλαφακάκου ενημέρωσε χθες βράδυ τηλεφωνικά στελέχη της κυβέρνησης για την απόφαση του δημάρχου.

Αμηχανία επικρατεί τόσο στη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Χθες βράδυ και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γιάννη Μπουτάρη να μη θέσει υποψηφιότητα για τον δημο Θεσσαλονίκης, η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλαφακάκου ενημέρωσε τηλεφωνικά στελέχη της κυβέρνησης. Παράλληλα, είχε επικοινωνία και με τοπικά στελέχη του κόμματος.

Ουσιαστικά πλέον το θέμα της επιλογής του προσώπου που θα στηριχθεί για τον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές είναι στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι, μετά την αποχώρηση Μπουτάρη, η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Τάσος Τζήκας (δείτε εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα θα κληθεί να αποφασίσει, αρχικά, το πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες: Εάν, δηλαδή, θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος για την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» ή θα ξεκινήσει ο διάλογος και στη συνέχεια η συνεργασία με άλλες παρατάξεις, με ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής.