Skip to main content

Ανατροπές, αναβολές και παρατάσεις που φέρνει ο κορωνοϊός

Κάποια deals ή διαγωνισμοί που θεωρούνταν σχεδόν τελειωμένα πάνε πιο πίσω ή και αναβάλλονται λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας

Ανατροπές σε μια σειρά από επιχειρηματικά σχέδια επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Και εξαιτίας, κάποια deals ή διαγωνισμοί που θεωρούνταν σχεδόν τελειωμένα πάνε πιο πίσω ή κι αναβάλλονται. Για παράδειγμα, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα των ημερών είναι τι θα κάνει ο όμιλος Εθνικής με την Εθνική Ασφαλιστική. Αν κι όλα δείχνουν ότι δεν έχει και πολλές εναλλακτικές. Η DG Comp, θα δώσει νέα παράταση (πέραν του 2020) για την πώληση της μόνο με νέους, πιο αυστηρούς, όρους. Και στην οδό Αιόλου δεν είναι σίγουρο ότι το θέλουν. Δεν αποκλείεται λοιπόν να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την CVC Capital στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας. Αν η CVC έχει καταθέσει προσφορά γύρω στα 500 εκατ, δεν αποκλείεται τελικά η Εθνική να ολοκληρώσει την πώληση, ζητώντας μια κάπως βελτιωμένη προσφορά, για να είναι καλυμμένη. Προς το παρόν πάντως όλα δείχνουν να είναι ανοικτά.

Αντιθέτως, οριστικά πάει γι αργότερα η υλοποίηση του οποίου σχεδίου της επόμενης μέρας για την Χαλυβουργική. Το σχέδιο που επεξεργάζονταν οι πιστώτριες τράπεζες και κατά μια εκδοχή είχε πάρει μια κατ αρχήν έγκριση του βασικού μετόχου, αλλά στην πορεία προέκυψε η πανδημία.

Επίσης για αργότερα μετατίθεται και ο διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Αρχικά επρόκειτο να γίνει τέλη Μαρτίου, αλλά τελικώς, όπως αναμένονταν, μεταφέρθηκε για τις 18 Μαΐου, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών και των πρκατικών δυσκολιών. Ενδιαφέρον πάντως υπάρχει και μάλιστα ικανοποιητικό, από Έλληνες και ξένους. Μένει να φανεί εάν θα εκδηλωθεί στην πράξη, σε περίπτωση που δεν προκύψει νέα αναβολή.