Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις σε τέσσερα μεγάλα επιχειρηματικά μέτωπα

Στις 25 Φεβρουαρίου θα κλείσει τελικά το data room της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησής της.........

Στις 25 Φεβρουαρίου θα κλείσει τελικά το data room της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησής της. Κι αν όλα πάνε καλά, αρχές Μαρτίου οι τρεις ενδιαφερόμενοι, που επιλέχθηκαν για την επόμενη φάση, θα κληθούν να  καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. Και κάπως έτσι, θα μπει στην τελική του ευθεία το πρώτο μεγάλο deal της νέας χρονιάς, ανοίγοντας το δρόμο και για τα επόμενα. Πάντως, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος, η πλευρά του πωλητή ζήτησε και πήρε εγγυητικές επιστολές τραπεζών απ όλους τους συμμετέχοντες. Για να αποδειχθεί η οικονομική τους επιφάνεια και μην καταπέσει ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας για τρίτη φορά!

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό project που «είναι στον αέρα». Για παράδειγμα, όλα παραμένουν ρευστά σε ό,τι αφορά στο deal Notos Com - M&G. Οι εκκρεμότητες της συμφωνίας, μετά την αποχώρηση της πλατφόρμας δανείων Pillarstone, παραμένουν πολλές και σύνθετες. Και θα πρέπει να ξεκαθαριστούν, αργά ή γρήγορα.

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ένα τρίτο επιχειρηματικό μέτωπο. Στο πλαίσιο του, όπως πληροφορείται η Voria.gr, μια μεγάλη νίκη πέτυχε στα διαιτητικά δικαστήρια ο ξενοδοχειακός όμιλος Μαντωνανάκη, έναντι του δημοσίου, για την υπόθεση του Grand Resort Lagonisi. Συγκεκριμένα, του επιδικάστηκαν 626 εκατ ευρώ, τα οποία θα επιχειρήσει να εισπράξει από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, που ετοιμάζει την δικαστική άμυνα της. Προσεχώς, αναμένεται η συνέχεια και μάλιστα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι διαφορές αποτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλες διαφορές, τέλος υπάρχουν και με τις τέσσερις πάλαι ποτέ ακμαίες επιχειρήσεις των καζίνο. Αυτές θα περάσουν από ακρόαση στην Επιτροπή Εποπτείας κι Ελέγχου Καζίνων για τις ασφαλιστικές εισφορές, ύψους 60 εκατ, που οφείλουν...