Skip to main content

Ξεκινά ο μαραθώνιος των αποκρατικοποιήσεων με διαγωνισμό - ορόσημο

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της νέας εποχής που θέλει να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση για το 2020..........

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της νέας εποχής που θέλει να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση για το 2020: αυτό των αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό γιατί κατ αυτόν τον τρόπο θα στείλει κι εμπράκτως το μήνυμα στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα «γίνονται δουλειές». Γι αυτό και οι πρώτες απόπειρες μέσα στο 2020 θα είναι πολύ κρίσιμες και πρέπει να πετύχουν.

Στην κορωνίδα τους; Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ηδη, για την περίπτωση έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από τρεις υποψήφιους επενδυτές, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει κι από άλλους ενδιαφερόμενους.

Κατ αρχήν, να ξεκινήσουμε από τον τρίτο υποψήφιο, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος. Ο λόγος αφορά στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Värde Partners ο οποίος έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά και μάλλον έχει προκριθεί τελικά για να συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, αυτή της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Ως γνωστόν, οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι το επενδυτικό fund CVC Capital Partners και ο κινεζικός όμιλος Fosun. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει και τέταρτος υποψήφιος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι μάλλον τέθηκε εκτός της δεύτερης φάσης η εταιρεία ειδικού σκοπού I3CP. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, γεγονός αποτελεί ότι η συμμετοχή του ομίλου Värde Partners ανεβάζει τον πήχυ του ανταγωνισμού, καθώς πρόκειται για όμιλο με σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν θα είναι τελικώς περίπατος για κανέναν.