Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Δεν είμαστε με κανένα κόμμα είμαστε με τη Θεσσαλονίκη

«Δεν μ’ αρέσει αυτή η κατάσταση, να βλέπω το δήμο Θεσσαλονίκης να είναι ουραγός στα πάντα», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Απελευθερωμένος από κομματικές αγκυλώσεις δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Σε συνέντευξή του στην Εγνατία TV και στην εκπομπή του Αντώνη Οραήλογλου ο επιχειρηματίας ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο τόνισε ότι δεν είναι με κανένα κόμμα και επανέλαβε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά επειδή αγαπά την  πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

«Στις δημοτικές εκλογές, οι μεγάλοι δήμοι της χώρας, όπως είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, αποτελούν σημαίες για τα μεγάλα κόμματα τα οποία δίνουν όλο τo βάρος για να κερδίσουν οι δικοί τους υποψήφιοι και να έχουν πολιτικά οφέλη. Από εκεί και πέρα δεν ενδιαφέρονται για την πόλη. Εμείς  δεν είμαστε με κανένα κόμμα αλλά είμαστε με τη Θεσσαλονίκη. Δεν με ενδιαφέρει να έχω από πάνω μου ένα μέντορα και να πρέπει στη συνέχεια να ξεπληρώσω γραμμάτια… Ξέρω τι σημαίνει να χρωστάς…»  επισήμανε ο κ. Χαλιαμπάλιας.  

«Θα κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο. Όμως η κουλτούρα του κόσμου έχει αλλάξει, δεν είναι η ίδια μ’ αυτή που επικρατούσε τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Σήμερα δεν υπάρχουν κομματικά μπλοκ, έχουν βαρεθεί οι πολίτες. Γι’ αυτό άλλωστε δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν και είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό της αποχής» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε ότι: «Εμείς λέμε ότι θα κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Στο επιτελείο μου υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που με εμπιστεύονται και έρχονται μαζί μου. Όλοι οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι της αγοράς της δουλειάς που δεν έχουν εξαρτήσεις από κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, απάντησε σε ερωτήσεις για φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών όπως είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης, η έλλειψη χώρων πρασίνου κ.α.  «Δεν γίνεται τίποτα για λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Δεν μ’ αρέσει αυτή η κατάσταση, να βλέπω το δήμο Θεσσαλονίκης να είναι ουραγός στα πάντα» είπε, κάνοντας σύγκριση με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Τέλος, σημείωσε ότι βλέπει το δήμο ως επιχείρηση, λέγοντας ότι «από 21 χρονών βρίσκομαι στο δρόμο, είμαι στην πιάτσα. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος για να δείξω πως όλα γίνονται με δουλειά».