Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ικανοποίηση για self- tests, επίσπευση για εμβολιασμούς covid-19

Ο πολιτευτής είχε ζητήσει την επιχορήγηση των τεστ ανίχνευσης covid-19 για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ικανοποιημένος από τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό δηλώνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ζητήσει την επιχορήγηση των τεστ ανίχνευσης covid-19 για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πρόσφατα, με κρατική πρωτοβουλία ξεκίνησε η διάθεση των self- tests, για τις ανάγκες λειτουργίας του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, με διττό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού και την εξομάλυνση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

«Αρχικά δεν εισακουστήκαμε αλλά σήμερα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση μας και είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια υπήρξε καθυστέρηση αρκετών μηνών με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Με αυτό το σύστημα θα είχαμε προλάβει τις παρενέργειες και θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Τα self- tests καθώς και τα εμβόλια είναι τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή και θα μας οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας. Η κυβέρνηση όμως θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για την αύξηση των εμβολιασμών οι οποίοι προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Δεν είναι δυνατό να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σ' ένα κράτος, με παρόμοιο πληθυσμό, όπως είναι το Ισραήλ, και εμείς ακόμη να μην έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε με δεύτερη δόση ούτε ένα εκατομμύριο ανθρώπους» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.