Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Κόντρα νυν και επόμενης διοίκησης για τον Ισολογισμό

Αφορμή για τη κόντρα στάθηκε η ανακοίνωση του δημάρχου ότι στις 26 Αυγούστου θα συνεδριάσει το συμβούλιο για να εγκρίνει τον Ισολογισμό του 2018

Αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος εκλέχθηκε για την επόμενη τετραετία στον δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Αφορμή για τη κόντρα στάθηκε η ανακοίνωση του δημάρχου ότι στις 26 Αυγούστου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να εγκρίνει τον Ισολογισμό του 2018.

«Προς τι αυτή η βιασύνη άλλες φορές τον Οκτώβριο συζητείται ο Ισολογισμός. Γιατί βιαζόσαστε;», σχολίασε ο κ. Αβαρλής, σημειώνοντας πως «η επόμενη διοίκηση μπορεί να ζητήσει από τους Ορκωτούς λογιστές επιπλέον πράγματα να ελέγξει».

«Ο Ισολογισμός είναι σχεδόν τελειωμένος. Η διοίκηση τελειώνει στις 31 Αυγούστου», ανταπάντησε ο κ. Μπουτάρης, προτρέποντας τον κ. Αβαρλή, εάν δεν θέλει να μην τον εγκρίνει.

«Εμείς, ως συνδυασμός και ο κ. Ζέρβας διαφωνούμε πάντως», τόνισε ο κ. Αβαρλής, κάνοντας λόγο για «παραδοξότητα, χωρίς να υπάρχει καμία νομική υποχρέωση».
Ο κ. Αβαρλής κάλεσε «τη διοίκηση τη σημερινή να πάρει πίσω την πρόταση να μην γίνει η συνεδρίαση και να έρθει ο Ισολογισμός όπως κάθε φορά, τον Νοέμβριο».

Σημειώνεται ότι από τη σημερινή συνεδρίαση απουσιάζει ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.