Skip to main content

Γεύματα αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (vid)

Δεκάδες μερίδες ετοιμάστηκαν και μοιράστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε ευάλωτες ομάδες και εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Δεκάδες πασχαλινά γεύματα προετοιμάστηκαν σήμερα από τους ανθρώπους του δήμου Θεσσαλονίκης για ευάλωτες ομάδες αλλά και για εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σήμερα το πρωί, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλου, οι μαγείρισσες του δήμου ετοίμασαν τα γεύματα στους χώρους του δημοτικού παιδικού σταθμού, «Μέγας Αλέξανδρος».

Συγκεκριμένα, με χορηγία του ΠΑΟΚ, παρασκευάστηκαν 170 εορταστικά γεύματα με μπριζόλα και ρύζι, εκ των οποίων τα 150 δόθηκαν στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ. Παράλληλα, ετοιμάστηκαν 90 μερίδες για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για τα άτομα που σιτίζει κανονικά το συσσίτιο της Ανάληψης και άλλες 30 μερίδες επιπλέον για το πρόγραμμα. Μοιράστηκαν ακόμα διπλές εορταστικές μερίδες σε 850 άτομα, δικαιούχοι συσσιτίου, 80 μερίδες στις δομές αστεγίας, 15 μερίδες στη νέα δομή αστέγων στη ΔΕΘ και οκτώ μερίδες για τους εθελοντές των δομών.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, από τη μία πλευρά να δίνουμε συσσίτιο σε άστεγους, σε ανθρώπους που έχουν κάποια ανάγκη, όπως επίσης και σε εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ», δήλωσε αρχικά ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Είχαμε σήμερα την εξαιρετική πρωτοβουλία των παιδιών των συνδέσμων του ΠΑΟΚ, του Αγίου Λουκά και της Έλσας Κουκουμέρια. Όλοι μαζί στον Μέγα Αλέξανδρο ετοιμάσανε εκατοντάδες συσσίτια τα οποία πιστεύω αυτές τις δύσκολες ημέρες θα πιάσουν τόπο. Συμβάλλει ο δήμος μας, συμβάλλει όλη η πόλη σε αυτή την προσπάθεια. Χρόνια Πολλά σε όλους».

Από τη μεριά του, ο κ. Αηδονόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις μαγείρισσες που όπως είπε αγόγγυστα ετοίμασαν όλα τα εορταστικά γεύματα. Ανέφερε ακόμα ότι ο δήμος έλαβε τεράστια ποσότητα τροφίμων (ζελέ, κρέμες, σούπες, λαδερά) από την κλινική Άγιος Λουκάς μέσω χορηγίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας και εξίσου τεράστιες ποσότητες ψωμιού και αροτσκευασμάτων από την Ένωση Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και την πρόεδρο, Έλσα Κουκουμέρια.