Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Περιφρουρούμε το πρώην στρατόπεδο Κόδρα από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς

«Όλοι μαζί προστατεύουμε τον μεγαλύτερο πνεύμονα της πόλης μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης

Προσωπικό του δήμου Καλαμαριάς και εθελοντές προστατεύουν από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ενώ, παράλληλα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η υδροφόρα του δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης συμμετείχε με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Πασχάλη Λεμονή και τον αναπληρωτή διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμαριάς στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είδαμε τον χάρτη και ενημερωθήκαμε για το ακραίο της επικινδυνότητας πυρκαγιάς, που έχει φτάσει στο επίπεδο 5! Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε τη συνέχιση της περιφρούρησης του Κόδρα, επί 24ώρου βάσης, αλλά και την απαγόρευση των εργασιών κοπής χαμηλής βλάστησης στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, όπου υπάρχει πράσινο, όπως προβλέπεται στην πυροσβεστική διάταξη. Όλοι μαζί προστατεύουμε τον μεγαλύτερο πνεύμονα της πόλης μας», τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Δαρδαμανέλης.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη: