Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κριτική από την αντιπολίτευση στις δεσμεύσεις Αγγελούδη

Οι θέσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τις προγραμματικές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη σχολίασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε - Αγγελούδης: Είμαστε έτοιμοι να παράξουμε έργο ουσίας - Οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την πρόθεσή του να λειτουργήσει συναινετικά και εποικοδομητικά έναντι της νέας δημοτικής αρχής, ενώ υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά των όσων έγιναν από διοίκησής του. «Περίμενα με ενδιαφέρον να ακούσω τη σημερινή ομιλία του δημάρχου, με τις προγραμματικές δηλώσεις. Και το ενδιαφέρον συνοδευόταν από μια απορία: Αν ο προϋπολογισμός του δήμου είναι αναγκαστικός κι αν η κατάσταση του δήμου συνοδεύεται από την εικόνα πανωλεθρίας που μας περιέγραψε προχθές ο κύριος δήμαρχος, από πού προκύπτει η δυνατότητα υλοποίησης οποιουδήποτε προγράμματος», διερωτήθηκε ο κ. Ζέρβας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημάρχου (δείτε εδώ).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» Σπύρος Πέγκας τόνισε πως οι σύμβουλοί του στέκονται θετικοί απέναντι στις προθέσεις της διοίκησης Αγγελούδη. «Ελπίζουμε να υλοποιηθούν για το καλό της πόλης και να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτά τα αυτονόητα που έπρεπε να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε. Ο κ. Πέγκας κάλεσε τη δημοτική αρχή να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την κοινωνική πολιτική και ειδικά την αστεγία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε πως εντός των δύο μηνών η παράταξή του θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτεραιότητές της. «Επιβεβαιώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή δεν μπαίνει σε διεκδικητική λογική», ώστε να διεκδικήσει τα έργα που δικαιούται η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, ανέφερε ο κ. Τομπουλίδης. Εκτίμησε ότι «θα υπάρξει μια ενίσχυση ενός ανελέητου κυνηγητού φόρων, χαρατσιών που αντικειμενικά πολλοί από αυτούς, που ανήκουν σε αδύναμα στρώματα, αδυνατούν να πληρώσουν ήδη λογαριασμούς ρεύματος χωρίς αυτές τις αυξήσεις».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» Δρόσος Τσαβλής ανέφερε ότι η διοίκηση Αγγελούδη «έχει πετύχει σε 30 μέρες πράγματα που άλλοι δεν πέτυχαν σε τέσσερα χρόνια».

Η Μαρία Κέκη, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα», χαρακτήρισε πολύ φιλόδοξο το σχέδιο της διοίκησης. Σημείωσε ότι είναι λίγες οι δεσμεύσεις για την παροχή κοινωνικής στέγης. «Η λύση βρίσκεται στην ανάσυρση κατοικιών που είναι εγκαταλειμμένες» τόνισε. Κατηγόρησε τέλος τον δήμαρχο για υποχώρηση από τις προγραμματικές θέσεις σχετικά με το Flyover και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ.