Skip to main content

Διοίκηση Ζέρβα: Προσωπικές σκοπιμότητες πάνω από τις ανάγκες της πόλης

Τι λέει η δημοτική αρχή για την έλλειψη απαρτίας στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο - Σύγκληση νέου ΔΣ για αύριο, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης

Με σύγκληση νέου έκτακτου δημοτικού συμβουλίου απαντά η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην αποχή της αντιπολίτευσης που οδήγησε στην ακύρωση της δια περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σήμερα κατά την οποία θα τίθεντο προς ψήφιση η ανάπλαση της ΔΕΘ αλλά και η προμήθεια των 50 λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας για τον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συγκληθεί εκ νέου -εκτάκτως και πάλι εντός 24 ωρών- μέσω τηλεδιάσκεψης, «καθώς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις που έχουν γίνει από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης τυχόν συνεδρίαση διά ζώσης θα αποτελούσε ανεύθυνη στάση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η στάση της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκάλεσε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στη διοίκηση του δήμου, αφού όπως αναφέρεται «(η διοίκηση) είναι αποφασισμένη σε όλα όσα περνάνε από το χέρι της να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς διαδικαστικές προφάσεις, αργοπορία και κωλυσιεργία».

Όπως επισημαίνεται, «προτάσσοντας τις ανάγκες της πόλης, έθεσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δύο μείζονα θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πρόκειται για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo και για αυτό της προμήθειας 50 λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας».

«Δυστυχώς πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες της πόλης και δεν επιτεύχθηκε η αναγκαία αυξημένη απαρτία των 2/3, ώστε να συνεδριάσει το Σώμα. Το 90% των συμβούλων που συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία έδωσε τη θετική του ψήφο στα δύο θέματα που είχαν κατατεθεί προς έγκριση, γεγονός που επιβεβαιώνει και τον επείγοντα χαρακτήρα τους αλλά και την προφανή αναγκαιότητά τους για την πόλη. Συγκεκριμένα, στη διαδικασία συμμετείχαν 31 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 28 ψήφισαν υπέρ, δύο λευκό κι ένας παρών. Τα δύο αυτά θέματα έχουν συζητηθεί λεπτομερώς και επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι αποφάσεις που αναμένονται έχουν να κάνουν με τη διαδικαστική ολοκλήρωσή τους. Η Θεσσαλονίκη πρέπει σε κάθε περίπτωση να τρέξει, οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν, οι υποδομές πρέπει να ολοκληρωθούν. Η στασιμότητα είναι επιλογή άλλων δυνάμεων. Επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι η δουλειά και η αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.