Skip to main content

Δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση σήμερα στο Γεντί Κουλέ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το τριήμερο Φεστιβάλ SykiesFest βάζει τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά-ιστορικά δρώμενα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Την πολυδιάστατη ιστορία του σπουδαίου Μνημείου του Επταπυργίου ή Γεντί Κουλέ αναδεικνύει το φετινό SykiesFest, που αυτή τη χρονιά αναπτύσσεται εντός του Μνημείου.

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, σήμερα, δεκάδες εθελοντές, σε μια δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση για το κοινό, θα ζωντανέψουν σκηνές-σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του Μνημείου, η οποία είναι στενά συνυφασμένη με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας γενικότερα, με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου του Επταπυργίου αλλά και την κατάδειξη των προσωπικών εμπειριών των ανθρώπων που έζησαν εκεί, με κυρίαρχο στοιχείο τον άνθρωπο και το ανθρώπινο δράμα, χωρίς να εξετάζονται τα αίτια του εγκλεισμού τους.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το τριήμερο Φεστιβάλ SykiesFest βάζει τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά-ιστορικά δρώμενα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στην προσπάθεια του δήμου να αναδείξει πτυχές του νεότερου ελληνικού πολιτισμού αλλά και της ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Από το Σάββατο 22 έως και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών και το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου, δεκάδες εθελοντές, θα δώσουν για ακόμα μία χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουν στο κοινό ένα μαγικό τριήμερο, όπου θα αναδειχθούν πτυχές της ιστορίας και της παράδοσης μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα, αναδεικνύοντας την αλληλουχία της ιστορίας και της αέναης διαλεκτικής συμπλοκής των ιστορικών περιόδων.
Συναυλία και μουσικοχορευτική παράσταση

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» να παρουσιάζει με όργανα αρχέγονα βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ανθρώπων και συνυφασμένα με την παράδοση της Θράκης, από τις 9 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Το τριήμερο του SykiesFest θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 με την μουσικοχορευτική παράσταση «Απ’ το σκοτάδι στη λευτεριά» από το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών εμπνευσμένη από τους αγώνες των Ελλήνων για Λευτεριά.