Skip to main content

Ένα αναγκαστικό πωλητήριο βγαίνει προσεχώς στην Αθήνα

Ο τουρκικός όμιλος Dogus εκτιμάται ότι θα ρευστοποιήσει τη μετοχική συμμετοχή του στο ανακαινισμένο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης

Και τη μετοχική συμμετοχή του στο ανακαινισμένο τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτιμάται ότι θα ρευστοποιήσει στο «τέλος της ημέρας» ο τουρκικός όμιλος Dogus. Μια συνήθως καλά ενημερωμένη τραπεζική πηγή, που τον περασμένο Ιούλιο μας είχε πει για τα οικονομικά προβλήματα του εν λόγω ομίλου – κυρίως εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της τουρκικής λίρας - και για το τι θα επακολουθήσει, επιμένει ότι η Dogus δύσκολα θα αποφύγει και αυτό το «πικρό ποτήρι». Κι αυτό γιατί οι πιστωτές του επιμένουν για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της, που αναγκαστικά περνά μέσα και από πωλητήρια.

Προς το παρόν, οι Τούρκοι της Dogus δίνουν μια μάχη οπισθοφυλακής για να μην δώσουν κι αυτό το asset, αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα τα καταφέρουν. Οι πιστωτές του από την βρετανική πρωτεύουσα λένε ότι επί ελληνικού εδάφους το πολύ – πολύ να της μείνουν οι μαρίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Dogus έχει πουλήσει τη συμμετοχή της στο Hilton της Αθήνας, καθώς και δύο πολυτελή ακίνητα που διέθετε στην ελληνική πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της Dogus στην Κωνσταντινούπολη κάνουν τη δική τους διαχείριση της κρίσης, με προφανή στόχο να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις από αυτή την κατάσταση, που δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά ολόκληρη την τουρκική οικονομία.