Skip to main content

Ενδιαφέρον από γαλλικό fund για την απόκτηση της Στοάς Μοδιάνο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε θετικός για συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τη διεκδίκηση της Στοάς Μοδιάνο.

Γαλλικό fund έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού του δημοσίου για την αξιοποίηση της Στοάς Μοδιάνο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε θετικός για συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού τη Στοά Μοδιάνο, κατά τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (δείτε εδώ). Έθεσε, ωστόσο, κάποιες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα η χρηματοδότηση να γίνει από το ΕΕΘ και παράλληλα να δρομολογηθεί και η υλοποίηση της μελέτης για τα οθωμανικά λουτρά στα Λουλουδάδικα. «Η μελέτη για την ανακατασκευή των λουτρών από την αρχαιολογική υπηρεσία υπάρχει, πρέπει να δρομολογηθούν και τα δύο μαζί» τόνισε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την απόκτηση και αξιοποίηση της Στοάς Μοδιάνο.

Ήδη το Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη, έχει αναθέσει σε τεχνικό γραφείο την εκπόνηση προμελετών, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την απόκτηση του 43% της κεντρικής αγοράς. Μέσω της προμελέτης αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες καθώς και το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν.