Skip to main content

Με πυρσούς η πορεία των ενστόλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Οι ένστολοι ζητούν λύσεις για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, τις μεταθέσεις, το βαθμολόγιο και τις μισθολογικές τους απολαβές.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία με αφετηρία την πλατεία Λευκού Πύργου και κατάληξη στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ένστολοι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες που είχε κάνει ως αντιπολίτευση και, μεταξύ άλλων, να δώσει λύσεις στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στα ελλιπή μέσα, το βαθμολόγιο και τις μεταθέσεις του ανθρώπινου δυναμικού και να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μισθολογικές τους απολαβές.

Η πορεία των ενστόλων κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ για την απόδοση ψηφίσματος με τα αιτήματά τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η πορεία ξεκίνησε από τον Λευκό Πϋργο με ευρεία χρήση καπνογόνων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

 



 

 Ζέρβας: Σας θέλουμε σύμμαχους

Μιλώντας από το βήμα της εξέδρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απηύθυνε πρόταση στενής συνεργασίας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «θέλουμε τα σώματα ασφαλείας συμμάχους στην προσπάθειά μας να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, μια πόλη με ευταξία».

«Έχουμε μπροστά μας τέσσερα κρίσιμα χρόνια για να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, να εμπεδώσουμε ότι η πόλη μας πρέπει να είναι μια πόλη ασφαλής» πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.



Χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα των ενστόλων πρόσθεσε πως «γνωρίζω πολύ καλά ότι κάνετε ένα επικίνδυνο επάγγελμα, σε δύσκολες συνθήκες και με όσες δυνάμεις έχω θα είμαι δίπλα σας για να στηρίξω σε κάθε επίπεδο, είτε ψηλά στην κυβέρνηση, είτε και στον τελευταίο πολίτη, ακριβώς αυτή τη διάθεση που έχετε, τον κοινωνικό ρόλο που παίζετε». Και κατέληξε: «Να ξέρετε ότι σας ακούμε, αλλά κυρίως να ξέρετε ότι πιστεύουμε σε εσάς, ότι θα είμαστε δίπλα σας και όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια καλύτερη Θεσσαλονίκη, μια καλύτερη Ελλάδα».

Στην ομιλία της η βουλευτής κ. Νοτοπούλου, αφού έκανε μία αναφορά στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης για τους ένστολους επεσήμανε πως «δεν διανοηθήκαμε ποτέ να αξιοποιήσουμε, να εργαλειοποιήσουμε τα σώματα ασφαλείας κάτι που με λύπη μας βλέπουμε τώρα να γίνεται».

«Δεν ασκήσαμε πολιτική, δεν σας χρησιμοποιήσαμε, δεν κάναμε επικοινωνία μαζί μας» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για αυταρχική και οπισθοδρομική συμπεριφορά.

Ομιλίες πραγματοποίησαν και πρόεδροι των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων της ΠΟΑΣΥ.