Skip to main content

Επίσημο: Ανοίγουν τα γυμναστήρια από 31 Μαΐου

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από Δευτέρα 31 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Παράλληλα, όπως είπε ο υφυπουργός, ανοίγουν τα γήπεδα 5 επί 5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από 31/05 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές, όπως η εβδομαδιαία διενέργεια self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας και καταλόγων εισερχομένων. Ακόμα, θα διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις μέχρι 400 ατόμων με μπλοκ 50 ατόμων, με rapid test ή pcr, χωρίς απονομές, με ηλεκτρονικές εγγραφές και με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων που δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Επιπλέον, οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150. Διαφορετικά θα γίνονται με ψηφιακά μέσα.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από το 50%, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.