Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΑΚΗΣ: ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ «ΟΧΙ»

«Η Θεσσαλονίκη τις ημέρες αυτές στέλνει το δικό της μήνυμα», λέει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο εορταστικό του μήνυμα.

«Μήνυμα  αποφασιστικότητας, αισιοδοξίας και  διεκδίκησης  για  ένα  καλύτερο αύριο», στέλνει η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλη Γάκη, σε δήλωση του του για το εορταστικό τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γάκη:

Το  τριήμερο  26-28  Οκτωβρίου  η  Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τιμά  τον  Πολιούχο  της,  δοξάζει  τους απελευθερωτές  της  του  1912  και  υποκλίνεται στους αγωνιστές τους έπους του 1940.

Η  ιστορία  της  πατρίδας  μας  επιβεβαιώνει  την πίστη στη Δημοκρατία, στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών αλλά και την υπεράσπιση των αξιών μας όποτε αυτές αμφισβητούνται.

Το "ΟΧΙ" του 1940 όσο μακριά και αν φαίνεται χρονικά, πάντοτε είναι επίκαιρο σε σχέση με τις προκλήσεις  που  ως  κοινωνία  και  κράτος αντιμετωπίζουμε.

Έτσι, λοιπόν, σε συνέχεια της κληρονομιάς μας και με "όπλο" την επίγνωση καλούμαστε και σήμερα ως  κοινωνία  να  διατρανώσουμε  το  δικό μας σύγχρονο "ΟΧΙ".

"ΌΧΙ" στον  φασισμό,"ΌΧΙ"στον  επεκτατισμό,"ΟΧΙ" στον   εκφοβισμό,   "ΟΧΙ"   στους αποκλεισμούς,  "ΌΧΙ"στις συνέπειες  της κλιματικής αλλαγής. Είναι η ευθύνη που μας χαρακτηρίζει όχι μόνο για το σήμερα αλλά πολύ περισσότερο για τις γενιές που έρχονται.

Η Θεσσαλονίκη τις ημέρες αυτές στέλνει το δικό της  μήνυμα.  Μήνυμα  αποφασιστικότητας, αισιοδοξίας και  διεκδίκησης  για  ένα  καλύτερο αύριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ