Skip to main content

Γιαννούλης για «φασισταριά»: Μας έλουζαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς

Η φράση αφορούσε 20-30 αφρισμένους συμπολίτες μας, που έλουζαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους παρευρισκόμενους πολιτικούς, σχολίασε.

Για τον χαρακτηρισμό «φασισταριά» που χρησιμοποίησε, χθες στην εκδήλωση στην Κατερίνη, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6, «η φράση αφορούσε 20-30 αφρισμένους συμπολίτες μας, που έλουζαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους παρευρισκόμενους πολιτικούς».

«Ξεπεράσαμε το «προδότες, πουλημένοι» κτλ, φτάσαμε στο «καθίκια, θα σκοτώσουμε τα παιδιά σας, καθάρματα, ρουφιάνοι». Σέβομαι πάρα πολύ όλους αυτούς που έχουν πίκρα, οργή και αντίθεση με μία πολιτική απόφαση που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν σέβομαι σε καμία περίπτωση, δεν τους φοβάμαι και δεν τους καθιστώ ισότιμους συνομιλητές, ακριβώς για αυτόν τον λόγο αποδίδοντάς τους την ιδιότητα που έχουν», υπογράμμισε.

Ο κ. Γιαννούλης εκτίμησε ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν λειτούργησαν αυθόρμητα, ήταν στημένο».

«Μέχρι πριν από λίγη ώρα, πριν από το επεισόδιο, πίναμε καφέ στην ίδια καφετέρια απέναντι από τον χώρο της εκδήλωσης και δεν μας είπε κανένας τίποτα, ούτε ότι είσαι «φασίστας ή προδότης», τίποτα. Στο «χειρουργείο» του ΣΚΑΙ, υπάρχει η αίσθηση ότι ξαφνικά σηκώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι αυθόρμητα και αγανακτισμένα, με το που φτάνει ο κ. Τζανακόπουλος και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου» κατέληξε ο κ. Γιαννούλης.

Έκανε λόγο για αποσπασματικό τρόπο μετάδοσης των όσων είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Μόνο με χιούμορ μπορώ να απαντήσω σ΄αυτόν τον με σαφή σκοπιμότητα αποσπασματικό τρόπο μετάδοσης, ενός πολύ μικρού αποσπάσματος, δεν ξέρω από ποιους άλλους, εγώ είδα πρώτα μια μετάδοση από τον ΣΚΑΙ, όπου κυριαρχεί η λέξη «φασισταριά». Η πρακτική του «κόβω και ράβω» για να δημιουργήσουμε μία εντύπωση και να φορτίσουμε το κλίμα, δεν βοηθάει κανέναν. Η πλήρης φράση που είπα, είναι ότι δεν θέλω να ζήσει ο γιος μου σε μία Ελλάδα πνιγμένη στο διχασμό, δεν θέλω να ζήσει σε μια Ελλάδα, που δεν θα μπορεί να διαφωνήσει, χωρίς να υπάρχει η πίσω σκέψη της βίας ή του μίσους», τόνισε.