Skip to main content

Οι Γερμανοί ξανάρχονται για την Εθνική Ασφαλιστική

Παρά το γεγονός ότι κατά την περσινή χρονιά έγιναν δύο απόπειρες πώλησης της χωρίς αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον για την περίπτωση της δεν έχει ατονήσει.

Επιβεβαιώνεται και από τρίτες πηγές η ...μεγάλη ζήτηση που έχει το τελευταίο διάστημα η Εθνική Ασφαλιστική. Παρά το γεγονός ότι κατά την περσινή χρονιά έγιναν δύο απόπειρες πώλησης της χωρίς αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον για την περίπτωση της δεν έχει ατονήσει. Αντιθέτως. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Voria.gr, ήδη στη διοίκηση του ομίλου Εθνικής έχουν κάνει προσεγγίσει τέσσερις νέοι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι αγοραστές της εταιρείας και μάλιστα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την κινεζική Gongbao που ολοκληρώθηκαν άδοξα το Νοέμβριο.

Η πιο καλή από τις προσφορές λέγεται ότι έχει ως leader μια γερμανική εταιρεία. Πρόκειται για την αντασφαλιστική Hannover Re, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή μπορεί και να είναι η «χρυσή ευκαιρία» για την Εθνική Ασφαλιστική, όμως φαίνεται ότι κι εδώ υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή την πρόταση συνυπάρχει ως χρηματοδότης κι ένας εταίρος της ΕΧΙΝ, που ταλαιπώρησε τόσο πολύ την Εθνική το φθινόπωρο που μας πέρασε. Η ΕΧΙΝ, που ήταν το βασικό φαβορί για να εξαγοράσει την εταιρία, κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό, αλλά ποτέ δεν έδωσε τα λεφτά της προσφοράς, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να ναυαγήσει, αν και της δόθηκαν επανειλημμένες παρατάσεις. Οπότε για τον παραπάνω λόγο στην οδό Αιόλου βλέπουν με μεγάλη δυσπιστία την εν λόγω προσφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες.