Skip to main content

Παππάς: Κάναμε έργο, η πόλη έχει μεγάλη διαφορά από το 2010

Με ένα... τρυπάνι στο χέρι φεύγει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, στη λήξη της θητείας του.

Μετά από πέντε χρόνια στη θέση του υπέρ-αντιδημάρχου, ο Θανάσης Παππάς αποχαιρέτησε, δύο μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, τους διευθυντές και υπαλλήλους των υπηρεσιών Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο που έγινε, σημειώνοντας ότι υπήρχε σχέδιο. «2010 -2020. Υπάρχει τεράστια διαφορά σε όλα τα πεδία» τόνισε ο κ. Παππάς, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα στην Καθαριότητα.

Όπως ανέφερε, όλα τα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος επιχείρησε να συνεργαστεί με τους υπαλλήλους. «Νομίζω ότι συμπεριφέρθηκα συναδελφικά. Έχω την αίσθηση ότι είχα μια σχέση συναδελφική την οποία δεν αποχωρίζομαι. Από το 1982 είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με πολλούς δημάρχους, επομένως γνώριζα. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να σεβόμαστε τον θεσμό του δημάρχου. Δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική ατζέντα αλλά συλλογική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. Επίσης, χαρακτήρισε «μαύρη κηλίδα» τους αιρετούς εκείνους που έστειλαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δικαιώθηκαν.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς σημείωσε επίσης ότι έχει δοθεί ήδη φάκελος με όλο το υλικό στη νέα διοίκηση.

Δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του να ασκήσει κριτική στη νέα διοίκηση και μίλησε για «προσωπικές σχέσεις και δομές οι οποίες υπόκεινται σε μια λογική αντιδημαρχίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, βλέπει «μια αποκόλληση βασικών δομών και υπηρεσιών, λόγω πολιτικών διευθετήσεων και επιδιώξεων» είπε.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. «Δεν επεδίωξα θέσεις, δεν ήταν στόχος δικός μου, ούτε είχα φετίχ να παρακαλάω», ανέφερε. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι νοοτροπία του ήταν ότι «οι αιρετοί να μην  ανακατεύονται στη δουλειά των στελεχών του δήμου».

Ο κ. Παππάς, τέλος, δεν φεύγει με άδεια χέρια από το στρατηγείο του στην οδό Αγγελάκη. Οι προϊστάμενοι και διευθυντές των υπηρεσιών, του έκαναν δώρο ένα τρυπάνι, για να ασχολείται τις ελεύθερες ώρες του.  

 

 Θ