Skip to main content

Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αρετσούς

Οι δύτες της «Aegean Rebreath» και οι «Northern Greece Underwater Explorers» θα επιδοθούν σε μια προσπάθεια ανέλκυσης απορριμμάτων από τον βυθό.

Με μία διπλή «αποστολή» υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού, με... φιάλες αέρα και τσιμπίδες γιορτάζει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ( εορτάζεται στις 5 Ιουνίου) στην Καλαμαριά, σε συνεργασία με τη διακεκριμένη ομάδα εθελοντών δυτών «Aegean Rebreath», σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 10 π.μ. στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αρετσούς (είσοδος της Μαρίνας της Καλαμαριάς).

Οι δύτες της «Aegean Rebreath» σε συνεργασία με τους «Northern Greece Underwater Explorers» θα επιδοθούν σε μια προσπάθεια ανέλκυσης απορριμμάτων από τον βυθό του λιμανιού, θα τα συλλέξουν και, μαζί με τα σκουπίδια που θα μαζέψουν οι εθελοντές από την ακτή, θα γίνει προσεκτική διαλογή, ώστε να πάρουν ήδη από κει τον δρόμο προς την ανακύκλωση μέσα σε ειδικούς κάδους που θα φέρει ο Δήμος Καλαμαριάς. Τη δράση θα οργανώσουν στην ακτή οι συντονίστριες της ομάδας των δυτών και θα γίνεται παράλληλη ενημέρωση στους εθελοντές για την ανάγκη της απορρύπανσης θαλασσών και ακτών αφενός και, αφετέρου, της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων.