Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία με Ολυμπιονίκες στο Καυτανζόγλειο

Ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, η Ιωάννα Μπούζιου, η Φωτεινή Βαβάτση και ο Κλεάνθης Μπάρκας.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα επαναληφθεί αύριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, εθελοντική αιμοδοσία τους χώρους του Καυτανζογλείου σταδίου της Θεσσαλονίκης.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» και τη στηρίζουν το υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης και άλλοι ΟΤΑ του πολεοδομικού συγκροτήματος, το ίδιο το Καυτανζόγλειο Στάδιο, το Ολυμπιακό Μουσείο, η οργάνωση του μαραθωνίου και του ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, όπως και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στις μέρες του κορωνοϊού τα μέτρα περιορισμού και ο αυτονόητος φόβος των ανθρώπων να πλησιάσουν σε υγειονομικές δομές έχουν μείωση την προσέλευση των αιμοδοτών, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις αίματος. Δράσεις όπως αυτή που έγινε σήμερα και συνεχίζεται αύριο στο Καυτανζόγλειο προσπαθούν να δώσουν διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα, πριν η κοινωνία -και ειδικότερα οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα- πληρώσει ακριβά αυτή την έλλειψη. Οπότε όσοι μπορούν να δώσουν αίμα ας σπεύσουν! Σήμερα (Δευτέρα) το πρωί ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες ήταν ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος και οι Ολυμπιονίκες Ιωάννα Μπούζιου (softball), Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία) και Κλεάνθης Μπάρκας (ποδηλασία).