Skip to main content

Κατάθεση στην Ασφάλεια έδωσε ο Αβαρλής - Τι εξετάζει η Αστυνομία

Αύριο η Ασφάλεια θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία τον σχετικό φάκελο προκειμένου να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη κατ’ αγνώστου.

Κατάθεση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έδωσε πριν από λίγο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, σχετικά με το απειλητικό τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε νωρίς το πρωί στο σπίτι του από άγνωστο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στη Voria.gr, αμέσως μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, επικοινώνησε με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Μάκη Αϊβαζίδη προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο κ. Αϊβαζίδης του ζήτησε να πάει στην Ασφάλεια για να δώσει κατάθεση, όπως και έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο η Ασφάλεια θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία τον σχετικό φάκελο προκειμένου να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη κατ’ αγνώστου, για παρέμβαση σε αιρετό προκειμένου να μην ασκήσει τα δικαιώματά του, με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9.15' το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε με απόκρυψη στο σπίτι του κ. Αβαρλή και εξαπέλυσε απειλές σε βάρος, ενώ τη συνομιλία άκουγε και ο γιος του. Ο άγνωστος εξύβρισε τον δημοτικό σύμβουλο, χωρίς να του πει τους λόγους για τους οποίους τον απειλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση την οποία έχει συντάξει ο αρμόδιος ανακριτικός υπάλληλος και την οποία θα διαβιβάσει προς την εισαγγελία, αναφέρει ότι οι απειλές τις οποίες δέχθηκε ο κ. Αβαρλής συνδέονται με τη δράση του στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και στην Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία της Voria.gr πριν από μερικές ημέρες υπάλληλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο άτομο που μάλιστα έδωσε και συγκεκριμένο όνομα, το οποίο έδειξε ενδιαφέρον για το διαγωνισμό σχετικά με την εκμίσθωση των περιπτέρων της Νέας Παραλίας.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι την προσεχή Τετάρτη έρχεται εκ νέου προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή το συγκεκριμένο θέμα, πηγές της Ασφάλειας, δεν αποκλείουν το απειλητικό τηλεφώνημα στο σπίτι του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» να σχετίζεται κι αυτό με τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς ο κ. Αβαρλής είχε πρωτοστατήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των περιπτέρων.