Skip to main content

Κυριζίδης: Ανέκδοτο ότι ο Ζέρβας σταματάει την πλατεία Ελευθερίας

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων απάντησε στην κριτική που ακούγεται ότι η σημερινή διοίκηση δεν συνεχίζει τα έργα της προηγούμενης διοίκησης.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, απάντησε στην κριτική που ακούγεται ότι η σημερινή διοίκηση δεν συνεχίζει τα έργα της προηγούμενης διοίκησης λέγοντας ότι θα δοθούν 10,7 εκ. Ευρώ σε συνεχιζόμενα έργα του προηγούμενου προγράμματος.

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι ο Ζέρβας σταματάει την πλατεία Ελευθερίας. Επιτέλους να σοβαρευτούμε [...] Σταματήσαμε και αναβάλαμε την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία», υπογράμμισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και άλλα έργα, όπως η δημιουργία παιδικής χαράς στη Ροτόντα με στόχο να αλλάξει η όψη της περιοχής, αλλά και η αναβάθμιση ανοιχτών κέντρων εμπορίων στο πλαίσιο της οποίας θα αλλάξει το Καπάνι και η Δημητρίου Γούναρη την ώρα που ακόμα υπάρχουν οι λαμαρίνες στη Μοδιάνο. «Φιλοδοξούμε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουμε αναπτύξει οίκοθεν τις μελέτες. Θα αλλάξουμε την αγορά Καπανίου. Θα αλλάξουμε τη Δημητρίου Γούναρη. Είναι σημαντικό για εμάς», επισήμανε.

Ο κ. Κυριζίδης στάθηκε στο έργο της αναβάθμισης και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κλεάνθους στην Τούμπα, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω του οποίου εξασφαλίζονται 5,5 εκ. ευρώ (ο προϋπολογισμός είναι 6 εκ. Ευρώ και τα υπόλοιπα 500.000 ευρώ θα δοθούν από ιδίους πόρους). Το έργο θα υλοποιηθεί από φέτος και η μείωση της κατανάλωσης θα είναι στο 80% στα τέσσερα κτήρια και το γυμναστήριο που υπάρχουν εντός του συγκροτήματος. «Ένα σχολείο πρότυπο », είπε.

Ακόμα, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε πρόγραμμα συντήρησης σχολείων αλλά και σε ανακατασκευή και συντήρηση παιδικών χαρών, ώστε μέσα στο 2020 να μην υπάρχει καμία παιδική χαρά κλειστή. Τέλος, μίλησε για την αποκατάσταση του διατηρητέου σχολείου Κριεζώτου, τη δημιουργία σχολείων, όπως η κατασκευή τριθέσιου νηπιαγωγείου στη Λαχανά και διθέσιου στην Καπετανάκη με βιοκλιματικά κριτήρια.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε τέλος ότι μεταξύ των στόχων της διοίκησης είναι να εξευρεθούν πόροι από ευρωπαϊκούς, εθνικούς ή και ιδιωτικούς πόρους.