Skip to main content

Μ. Κυριζίδης: Τα ώριμα εμβληματικά έργα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη

Νίκη Ζέρβα στις επόμενες εκλογές, ακόμη κι από τον πρώτο γύρο, βλέπει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων της Θεσσαλονίκης

Την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία και μάλιστα κερδίζοντας από την 1η Κυριακή, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, συζητώντας με δημοσιογράφους. 
Αναλύοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Κυριζίδης επισήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος της νίκης από τον πρώτο κιόλας γύρο με ένα ποσοστό της τάξης του 43%.  
Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος συνδυασμός που να φαίνεται ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο, - «δεν έχουμε κάποιες οργανωμένες προσπάθειες, είμαστε ο μόνος συνδυασμός που δουλεύει τόσο εντατικά και συστηματικά».
Σημείωσε ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο που έχει γίνει και θα δώσουν την ευκαιρία στην δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση εμβληματικών έργων όπως η ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, των Στάβλων Παπάφη, την επέκταση του ντεκ στην παλιά παραλία και άλλων που θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Αναφερόμενος στα εμβληματικά έργα που είναι πιο ώριμα προς υλοποίηση ανάφερε ότι το πρώτο είναι οι Στάβλοι Παπάφη που έχει ήδη δημοπρατηθεί και μέχρι τέλη του Σεπτέμβρη θα έχει προκύψει ο ανάδοχος. Το έργο θα έχει κόστος περίπου 18 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Το δεύτερο έργο σύμφωνα με τον ίδιο είναι η ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους όπου έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και αρχές του έτους θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη για να βγουν στην συνέχεια τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο βάση και της δέσμευσης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Αναφορικά με το ντεκ είπε ότι το έργο δημοπρατήθηκε πρόσφατα και θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε σε 3-4 μήνες να αναδειχθεί ο μελετητής. 
Κατά τον κ. Κυριζίδη επίσης μεγάλο σε σημασία έργο είναι η ανάπλαση δέκα κεντρικών αξόνων της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων η Εγνατία, η 25ης Μαρτίου, η Μάρκου Μπότσαρη, η Παπάφη, και άλλων όπως για παράδειγμα στην Τριανδρία, την Ξηροκρήνη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 30 εκ., και έχει αναδειχθεί και ανάδοχος. 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ανέφερε πως πριν τις εκλογές θα κοπούν «κορδέλες» καθώς θα είναι έτοιμο το «Πάρκο για Όλους» στην Λαμπράκη, τα γήπεδα της Νέας Ελβετίας και η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου
Παράλληλα είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τα έργα στο Καπάνι που προχωρούν αργά καθώς όπως είπε επιλέχθηκε να γίνονται οι εργασίες με την αγορά ανοιχτή ενώ τόνισε ότι γίνονται παρεμβάσεις και στον τομέα της σχολικής στέγης με την ανέγερση νέων κτηρίων αλλά και συντηρήσεις. Για το σχολικό συγκρότημα του ιστορικού 5ου Λυκείου της Κριεζώτου είπε ότι είναι έτοιμο το 2024.
Απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr για το «αγκάθι» της πλατείας Ελευθερίας ο Μάκης Κυριζίδης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη με την υπηρεσία να έχει κάποιες παρατηρήσεις - «έτσι και αλλιώς τέτοιες αποφάσεις μέσα στο καλοκαίρι και μέσα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούμε να πάρουμε. Θα έρθει μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι η διοίκηση ώστε να πάρει μια απόφαση. Έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι το πάρκο μνήμης όπως έχει σχεδιαστεί και σε στενή συνεργασία με την Ισραηλινή Κοινότητα θα γίνει. Είτε γίνει χώρος στάθμευσης είτε όχι”. 
Στο σημείο αυτό ο κ. Κυριζίδης εξαπέλυσε πυρά σε όσους όπως είπε ψέγουν τη διοίκηση γιατί μετέτρεψε τον σκουπιδότοπο σε ελεύθερο χώρο στάθμευσης όταν οι ίδιοι όταν διοικούσαν ο χώρος λειτουργούσε ως ιδιωτικό πάρκινγκ. «Εκτιμώ ότι κάποιοι πόνταραν την πολιτική τους επιβίωση σε 2-3 θέματα και ένα από αυτά ήταν η Πλατεία Ελευθερίας. Θέλανε να έχουμε ακόμη λαμαρίνες εκεί και δεν τους κάναμε τη χάρη» τόνισε. 
Αναφορικά με τον δικό του στόχο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές είπε ότι είναι να πάρει περισσότερους σταυρούς από την προηγούμενη φορά ενώ υπογράμμισε πως εφόσον ο κ. Ζέρβας θα είναι ξανά δήμαρχος θα τον αξιοποιήσει όπου κρίνει ο ίδιος.