Skip to main content

Μανώλης Σύλλης: Χωρίς κομματικές ταμπέλες ο Μάκης Κυριζίδης

Ο υποψήφιος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» μιλά για τις εκλογές του Μαΐου και τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και του δήμου Θεσσαλονίκης μπαίνει ο επιχειρηματίας Μανώλης Σύλλης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» με επικεφαλής των Μάκη Κυριζίδη.

Ο κ. Σύλλης, που διατηρεί ανθοπωλείο στην οδό Π. Συνδίκα από το 1985 και από το 2011, είναι πρόεδρος του τμήματος των επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της διοίκησης του ΕΕΘ από το 2006 έως και σήμερα και υπήρξε μέλος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών του ν. Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ως γενικός γραμματέας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών και διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ανθοπωλών του ν. Θεσσαλονίκης.

Αρθρογραφεί στο περιοδικό του ΕΕΘ, είναι μέλος του διοικητικού συμβούλιου των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Τζιβόγλειου ιδρύματος.

Ο κ. Σύλλης μιλά για την υποψηφιότητα του, τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου και τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιατί επιλέξατε το Μάκη Κυριζίδη και την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» για να κατεβείτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Η επιλογή μου έχει δυο σημεία αναφοράς σχετικά με την υποψηφιότητα μου. Το πρώτο έχει να κάνει με το προφίλ του υποψήφιου δημάρχου, Μάκη Κυριζίδη και το δεύτερο αφορά τις σημαντικές και καθημερινές ανάγκες της πόλης, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη πράσινου, το αστικό περιβάλλον και η κοινωνική πολιτική που αναδεικνύει την ευαισθησία του ανθρώπου.

Ο Μάκης Κυριζίδης είναι νέος στην ηλικία με ήθος και εντιμότητα, μαχητικός και αποτελεσματικός μέχρι τώρα στην ενασχόληση του με τα κοινά. Ανεξάρτητος πολιτικά, χωρίς κομματικές ταμπέλες, στοιχεία που προσδιορίζουν το σπουδαίο και αποτελεσματικό έργο του και πιστεύω ότι θα είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης μας.

Όσον αφορά για εμένα,  πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και να υπηρετήσω τον δήμο Θεσσαλονίκης με την εμπειρία μου από όποιο πόστο μου ανατεθεί, έχοντας τη συμπαράσταση, τη βοήθεια και την ψήφο των συνδημοτών μου που θα στηρίξουν την προσπάθεια μου.

Πείτε μας τα σημαντικότερα προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης, με βάση την εμπειρία σας ως προέδρου του τμήματος επαγγελματιών του ΕΕΘ; Ποιο είναι το σχέδιό σας για τους επαγγελματίες της πόλης;

Τα προβλήματα των επαγγελματιών έχουν να κάνουν με την δύσκολη οικονομική κρίση που διανύουμε. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές  εισφορές, την φορολογία και την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Αν θα μιλήσουμε πιο ειδικά για τα προβλήματα των επαγγελματιών  για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το παραεμπόριο, οι λαϊκές αγορές  και η ελλειπής αστυνόμευση, το παρκάρισμα των αυτοκίνητων καθώς επίσης και οι περιορισμένοι χώροι φόρτωσης / εκφόρτωσης που δυσκολεύουν τις συναλλαγές του αγοραστικού κοινού.

Τέλος, θα πρέπει η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να επανεξετάσει την Λεόντια συμφωνία με την εταιρία thesi για να μπορέσει να διαπραγματευτεί περισσότερες θέσεις πάρκινγκ τόσο για τους επαγγελματίες που δεν έχουν θέση παρκαρίσματος για να μετακινούνται στο χώρο εργασίας τους, όσο και για τους πελάτες τους. Ημέρα με την ημέρα τα προβλήματα του πάρκινγκ στο κέντρο και στα ευρύτερα σημεία αγοράς της πόλης δυσκολεύει.

Συνοψίζοντας, πιστεύω ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών είναι άμεσα συνυφασμένα με τις αρμοδιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης και ότι εάν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο μπορεί να επιλυθεί μεγάλο μέρος των προβλημάτων και να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Πείτε μας τη γνώμη σας για την σημερινή κατάσταση της πόληςσε σχέση με το αστικό περιβάλλον και το πράσινο. Τι θα αλλάξετε αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος εσείς και δήμαρχος ο Μάκης Κυριζίδης;

Η σημερινή κατάσταση της πόλης, όσον αφορά τα πάρκα, το πράσινο δεν είναι καλή.

Θα σας εξηγήσω αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση:

Σχετικά με τα Πάρκα της πόλης μας:

Το γκαζόν είναι σχεδόν ανύπαρκτο (ο δήμος διαθέτει δικά του θερμοκήπια πλήρως εξοπλισμένα και ειδικό τμήμα παράγωγης γκαζόν). Θα έπρεπε, λοιπόν, όλα τα πάρκα να είναι καταπράσινα. Φυτεύσεις λουλουδιών έγιναν ελάχιστες. Χρησιμοποιώντας γκαζόν και φυτά των θερμοκηπίων με πολύ χαμηλό κοστολόγιο τα πάρκα θα μετατρέπονταν σε πραγματικά στολίδια. Τα θαμνώδη φυτά καθόλη την διάρκεια του έτους παρέμειναν απεριποίητα δημιουργώντας μια πολύ άσχημη εικόνα εγκατάλειψης. Ο φωτισμός μειωμένος σε επικίνδυνο βαθμό.

Σχετικά με το κλάδεμα των δένδρων:

Καθόλη τη διάρκεια του έτους έγιναν ελάχιστα κλαδέματα και αυτά εντελώς ασυντόνιστα δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους στο παρκάρισμα ακόμη και στη διέλευση των αυτοκίνητων .

Σχετικά με τις παιδικές χάρες:

Όχι μόνο δεν εμπλουτίστηκαν με νέες εγκαταστάσεις, αλλά δεν έγιναν ούτε οι απαραίτητες επισκευές των υπαρχόντων εγκαταστάσεων. Σε κάποιες παιδικές χάρες ξηλώθηκαν εγκαταστάσεις ή τμήματα αυτών, περιορίζοντας τη δυνατότητα των παιδιών να χαίρονται τις παιδικές χάρες .

Σχετικά με τα αδέσποτα της πόλης μας:

Υπάρχουν πολλά παράπονα ακόμη και για επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, ιδιαίτερα στη Γ' κοινότητα. Νομίζω πως δεν έγινε τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει είναι ο καθαρισμός του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζωών, επιβάλλοντας πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των ζωών που ρυπαίνουν. Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα μπορούσαν να διατεθούν για την στείρωση των ζωών σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία.

Προτάσεις:

Για την αύξηση του πράσινου στην πόλη μας, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια διεύθυνση για την καταγραφή και τον προσδιορισμό ελεύθερων χώρων ή ακάλυπτων χώρων για παράδειγμα μεταξύ δυο πολυκατοικιών, στρατοπέδων (κτιρίων υφανετ, Αλλατίνη κ.ά). Επίσης, θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στη παλαιά αγορά καθώς υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα κτίρια. Θα μπορούσε να γίνει η απελευθέρωση των χώρων αυτών ώστε να γίνουν πεζοδρομήσεις, φυτεύσεις δένδρων και πράσινου.

Με χρηματοδοτούμενα προγράμματα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα κομμένα κλαδιά των δένδρων, το γκαζόν από το κούρεμα, τα φύλλα κτλ τα οποία μετά από σχετική επεξεργασία θα μας δώσουν ηλεκτρική ενέργεια ή κοπριά για τα πάρκα μας.

Τέλος, να γίνουν τουαλέτες σε όλα τα μεγάλα πάρκα, όπως και επίσης τουαλέτες ζώων.