Skip to main content

Μια επιχειρηματική έκπληξη στην Λευκωσία και στην Αθήνα

Όπως σας έχουμε γράψει ήδη, πρόσφατα αγόρασε εκεί ένα χαρτοφυλάκιο με 21 ακίνητα (καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία κλπ). Τα σχέδια της για το νησί....

Τελικώς μια εταιρεία από την Ελλάδα, η Πανγαία, ήταν ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού πώλησης του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία. Ως γνωστόν, πρόκειται για το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην κυπριακή πρωτεύουσα και για όσους δεν ξέρουν, η εξέλιξη αυτή συνιστά μίνι έκπληξη, καθώς για την περίπτωση υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από κυπριακά κι αραβικά κεφαλαία.

Όμως η Πανγαία φαίνεται να έχει ένα ευρύτερο σχέδιο για την Κύπρο. Όπως σας έχουμε γράψει ήδη, πρόσφατα αγόρασε εκεί ένα χαρτοφυλάκιο με 21 ακίνητα (καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία κλπ). Τα σχέδια της για το νησί συνεπώς είναι πολύ μεγάλα. Υπενθυμίζουμε ότι το παραπάνω χαρτοφυλάκιο αγοράστηκε από θυγατρική της τράπεζας Κύπρου που είχε και δυο μεγάλα ακίνητα στην Αθήνα (το ένα στη Συγγρού). Κι αυτά πέρασαν στην Πανγαία.

Και μια και ο λόγος σε αγορές μεγάλων ακινήτων, να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Λιβανέζικων συμφερόντων είναι το ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργασίες μετατροπής του ακινήτου έχουν προχωρήσει πολύ και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στο 2019 η νέα μονάδα θα λειτουργήσει. Το ξενοδοχείο θα ονομαστεί Academia και θα ενταχθεί στην αλυσίδα Autograph.

Στην ίδια αλυσίδα θα ενταχθεί και το πολυτελές Aegeon που ολοκληρώνεται στη Μύκονο και θα λειτουργήσει από τη φετινή σεζόν. Κι εδώ τα κεφάλαια είναι λιβανέζικα (και λίγα ελληνικά).